2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

30wks, baby 1.5 kgs, 調左頭喇~
(大家個baby 幾重呢?)
我條腰就黎斷喇

臍帶o係面部誇過, 醫生有少少擔心會纏頸
要我留意baby郁少左就即刻睇醫生
攪到我都有少少擔心呢~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好緊張,上次去C+產檢唔記得問BB幾重

聽日去照4D一定要問下先

BTW, 我琴日返廣華,NURSE話第二胎會比第一胎重,(第一胎個女重6LBS),加上呢個係仔,我估最少都應該有7LBS呀

大宅

我29W去照4D, BB已經1.5kg啦,醫生話我BB中碼偏大
我條腰暫時OK,買佐托腹帶都無用,因爲自己唔算辛苦,所以唔想koo住阿B,驚佢唔舒服啊
你地28W后係咪要2星期去私家復診一次?
BB健康快樂是媽咪最大的心願

大宅

回覆 De_baby1 的帖子

我第一胎 (阿女) 已經超過 7 lbs
今次應該再重 dd
都好, bb 出世大隻d 較湊d

大宅

回覆 GGMin 的帖子

尋日睇完私家, book 左3星期後再返去覆診

大宅

唔係喎..上次27WEEKS去睇私家, 私家都係同我BOOK左4個WEEKS後再睇...

27WEEKS去BB有2磅了, 比上一個月足足重左一磅, 醫生話來緊BB會重得更快更多..

大宅

回覆:尋日去完私家覆診

我27w都係,前日剛剛私家check完bb重2磅,仲要係中碼b,但都係隔4w先覆診,但今日去健康院就2w覆診一次!

大宅

GGMin 發表於 11-11-24 15:42
我29W去照4D, BB已經1.5kg啦,醫生話我BB中碼偏大
我條腰暫時OK,買佐托腹帶都無用,因爲自己唔算辛 ...

我今日29W3D... BB都係1.539kg...都係偏大左DD...

首頁

尾頁

跳至