自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

新年想同亞囝去旅行, 請問去台灣, 韓國定馬來西亞個島仔好呢?

請提供下意見呀吾該

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 新年想同亞囝去游行, 請問去台灣, 韓國定馬來西亞個島仔好呢?

三個地方既天氣完全唔同~
台灣 - 同香港差唔多
韓國 - 好凍(可能落雪)
馬來西亞 - 熱

你自己有無諗過想去凍定熱既地方?

子爵府

Re: 新年想同亞囝去旅行, 請問去台灣, 韓國定馬來西亞個島仔好呢?

小草

吾該哂妳先.
我冇諗呀, 但最緊要岩小朋友八

大宅

Re: 新年想同亞囝去旅行, 請問去台灣, 韓國定馬來西亞個島仔好呢?

你個仔仔幾大呀??

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

新年去韓國已落雪, 零度or 以下

用戶要求終止服務

i wont choose Korea as the weather is very dry in the winter, it will make your nose uncomfortable and thirsty all the time

民房

我諗你最好唔好去韓國, 新年去好凍, 食的食物唔係好ARM小朋友食, (講真呀天氣凍, 大人都辛苦何況小朋友)....
http://www.imagestation.com/picture/sraid165/pdf55c08b8e25fa0c883ef1d8c08f2731/f46a597e.jpg

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我去過幾處
韓國, 我去時係夏天, 聽朋友講, 試過冬天由seoul去滑雪場, 塞左6個鐘頭車, 以後都唔敢再peak season去
如果seoul, d樂園雖然低b小小, 都arm小朋友玩既, 平平地, 都ok架
臺灣-除非你去d咩香格里拉農莊啦, otherwise, 臺北市無咩arm小朋友玩, 可以去書店街or廿四小時誠品lor, 上次去有間恐龍餐廳, 成間野都係恐龍骨頭, tum下小朋友唔錯既, 不過野就唔係咁好食
馬來島仔, 我唔係同個女去島仔, 我地去沙巴, 陽光海灘, 消費又平, 唔錯架, 市內的確唔係好多野arm小朋友玩, 可以去小小local tour eg浮潛呀, 出市中心行下呀(一日夠晒皮), 其他時間 o係resort relax下, 好多鬼佬一家大細, 好多小朋友, 都好開心架, 如果去, 誠意推介rasa ria, 個resort好攪鬼, 入面d雞呀孔雀呀白兔呀周圍走, 後山仲連住reserve, 每日有猩猩黎開餐, 小朋友好開心架
再唔係去日本丫, 又有disneyland(同香港差好遠!), 又有野賣, 上次我地淨係o係依勢單個童裝部, 都"磨"左一個下晝(阿女又要試玩, 我地又要shopping, )

子爵府

Charlotte_mo

好詳細呀, 吾該哂妳呀

首頁

尾頁

跳至