自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

持續發燒

男爵府

Re: 持續發燒

我個女都係咁呀!今日第6日

伯爵府

2020勳章

babyellow,

為人父母, 相當明白妳的心情, 如果許可, 入去法國或浸會看一看, 我昨日7 時前看法國, 都是180元, 相信醫院內的兒科經驗唔差.

CMMANDY
:wink: :wink:

大宅

Visit doctor five times - the same doctor?

伯爵府

2020勳章

記住帶藥俾醫生看, 可以電話做BOOKING, 仲要帶出世紙

大宅

CMMANDY 寫道:
babyellow,

為人父母, 相當明白妳的心情, 如果許可, 入去法國或浸會看一看, 我昨日7 時前看法國, 都是180元, 相信醫院內的兒科經驗唔差.

CMMANDY

九龍法國如果揾馬醫生要check好多嘢架, 但結果都係check極都check唔到!

好多兩歲都有枕住高燒嘅經驗, 我個女都試過, 差唔多成個月. 最緊要照肺同驗尿. check下有邊d地方發炎. 玫瑰疹都會高燒幾日.

男爵府

CMMANDY,

請問$180係咪唔包藥費?如要做抽啖化驗或驗尿,係咪要另外收錢?

大宅

MrsFung 寫道:
CMMANDY,

請問$180係咪唔包藥費?如要做抽啖化驗或驗尿,係咪要另外收錢?

七時前$180是(包括$100醫生費同$80藥費) ,其他另計.

伯爵府

2020勳章

HoW,

我昨晚是看馬醫生, 佢好cool, 但沒有要求我check 任何野, 可能我們只是玫瑰疹, 而且已經沒有燒. :wink: :wink:

180包哂藥費, 但我沒有做抽啖化驗或驗尿, 相信要做就要收費, 始終私家是樣樣都錢

大宅

如果見到喉嚨發炎或已有表面發炎出疹徵狀咪唔駛驗囉.

如果好似我個女果隻無表面徵狀又持續高燒就估好耐! 到依家幾年後, 我都未知嘜事!

男爵府

最好要入院啦,我個女次前2次係入浸會0既。

伯爵府

2020勳章

HoW,

妳好店喎, 佢真是話我個囝有少少發炎出疹, 但早2 日看醫生都沒有發炎, 都唔知點解無故發炎 ?-( ?-(

CMMANDY

禁止訪問

大宅

唔好擔心啦! 朗朗今日隻耳仔後腫起, 快d去揾醫生啦!
明天要入院生BB, 有無辦法安排同一醫院?
祝福你哋啊! 會無事架! 一定!

大宅

babyellow,
朗朗隻耳仔後腫咗,唔知關唔關淋巴腺即事呢
聽日要入院生bb啦,祝你哋母女平安呀
朗朗快d好返....

男爵府

babyellow ,

5好擔心, 入e院係最好的辦法(最好係c+), 因我仔仔早在1歲前發燒, 抽筋入

男爵府

babyellow,

疹都有好多種架,唔係出一次就免疫,
燒左咁多日,入院起碼有姑娘醫生幫你,
唔洗你咁驚,唔明又可以問,
CHECK清楚都好過齋食退燒藥呀!

禁止訪問

侯爵府

我個小朋友又係呀, 燒左成2星期, 轉左3個醫生, e+無事啦,
醫生話係感冒加支氣管炎, 所以小朋友唔可以去人多既地方.
不過我自己就靜靜雞煲左d中藥比小朋友沖涼降溫, 好有效架.
小朋友連沖幾日後就夜晚無甘高燒. 如果你地有興趣問邊種中藥和煲法,可以pm我. 至於d藥成本每次$20(都幾經濟).

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
一哥 ... 2 3 4 5 6 .. 8