家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

浴簾經常發霉, 點算?

屋企浴簾捱唔到五日就發霉, 激c人!
大家知唔知邊隻質地浴簾無咁易發霉?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 浴簾經常發霉, 點算?

以前都是咁, 但未有咁嚴重
打開 窗通風d, 每次用完用乾布抹
之後ikea買浴廉是唔索水料
隔兩/三個月開桐漂白水浸

男爵府

簡 d 簿身 d
我通常用完之後張開佢
成晚响浴室吹, 應該會乾嫁.
沖完涼要開抽氣呀
隔 一段時間用漂白水浸下啦

大宅

我都試過, 用稀釋漂白水浸1晚, 再用清水過返就ok.

大宅

係咪將桶溝左漂白水的水放係浴缸度浸浴簾, 再用清水過啊?

子爵府

thanks!!!!!!!!
在你把我帶回家之前,請記得,我的壽命約有10~15年;你的離棄,會是我最大的痛苦.
當我要捱過最辛苦的歷程時,請千萬不要說:「我不忍心看他。」或者「讓我不在場時才發生。」
只要有你和我在一起,所有的事都會變得簡單容易接受。請你永遠不要忘記,我愛你。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

nausica: 我係囉, 用個桶開d漂白水加水浸, 再過水, 就ok

nausica 寫道:
係咪將桶溝左漂白水的水放係浴缸度浸浴簾, 再用清水過啊?

首頁

尾頁

跳至