2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

早兩個星期去睇話我應該5-6 wks , dim 知尋日去check e生又話ar b 大細, 應該6-7 wks. 叫我next week 再去睇下見唔見到閃閃, 好擔心..............

複式洋房

上星期6W同左老婆去做第一次產檢,所有野正常但就未有閃閃, 醫生叫8W先再CHECK,但今日只係7W,擔心中 TOO

呢D日子都幾難等~

禁止訪問

BK Milk勳章

複式洋房

回覆:尋日第二次產檢, 仲未照到閃閃, 擔心中...............

我又係尋日產檢,未照到閃。我Last day 12/10計落都有6W,醫生話應該係5W大,依家太細,下星期再去睇過。擔心中X2

複式洋房

美好大世界2017勳章

我下星期第一次產檢, 我last day 22/10..... , 吾知有無閃閃呢~~
擔心中X3

男爵府

我又係next Monday 去照~~
Last period 18/10, 我都worry ar~~
我係第二胎, 但好似仲緊張過上次 =.=!

大宅

唔好意思呀! 其實大家成日講既「閃閃」係咩黎呢?

複式洋房

引用:唔好意思呀!+其實大家成日講既「閃閃」係

原帖由 mama1207 於 11-11-24 發表
心跳

大宅

BK Milk勳章

引用:唔好意思呀!+其實大家成日講既「閃閃」係

原帖由 mama1207 於 11-11-24 發表
心跳..

大宅

唔該晒! 第一次,真係咩都唔識!

我6W 照陰照時,聽埋心跳,不過好似慢左D咁,醫生話正常喎....

個陣時醫生都話未必聽到,太細喎,所以聽到真係好開心!

我諗到8W,就會聽到架啦! 唔使太擔心!

我而家就黎7W啦,下星期8W又會再去照...

大宅

我都係, e生話計日子就7w, 但size得4w, 我超擔心!!!

別墅

回覆 Vicky1014 的帖子

你的感受和我一樣!非常緊張!很不實在!

大宅

fishybaby 發表於 11-11-24 23:11
我都係, e生話計日子就7w, 但size得4w, 我超擔心!!!

唔使擔心架, 我既日子同實際都唔岩, 因為我m唔準, 排卵都唔準(e生話)

大宅

我又係尋日產檢,照到閃閃。我Last day 25/9 計落都有8W,但醫生睇番個size應該係6W。

大宅

回覆:mama1207 的帖子

你個bb心跳係幾多呀?

別墅

回覆:尋日第二次產檢, 仲未照到閃閃, 擔心中...............

想問下幾多週先唔洗照陰超,幾時先照肚?我琴日去照,LMP 5/10照計七週,但醫生話得4mm, 無七週咁大,兩星期再檢查,到時先計幾大,我諗得五週,不過有心跳!

禁止訪問

大宅

回覆 bankwest1 的帖子

醫生無講呀,我聽到覺得好慢,然後醫生都話慢,不過佢話係咁喎..
下次我真係要聽真D,數下BB 心跳幾多先!

大宅

你e生個部機会計埋, 佢可能廢時嚇你....人手數係吾準架, 你下次問佢啦...我嗰時得110 佢話屬於weak foetal heart rate....

大宅

BK Milk勳章

引用:你e生個部機会計埋,+佢可能廢時嚇你....人

原帖由 bankwest1 於 11-11-27 發表
你e生個部機会計埋, 佢可能廢時嚇你....人手數係吾準架, 你下次問佢啦...我嗰時得110 佢話屬於weak foetal ...
心跳110係響幾多week照架?

首頁

尾頁

跳至