跳至

首頁

尾頁

別墅

我地阿b出世時都算幾凍,我打算買個暖爐仔等同佢沖涼時用......你地有無咁既打算??

因為我未試過同bb仔沖涼我驚我手腳慢凍親阿b...........但我又唔知買咩牌子好.......同埋用暖爐會唔會唔好??

別墅

Re: 我地阿b出世時都算幾凍,我打算買個暖爐仔等同佢沖涼時用......你地有無咁既打算??

因為我真係好想買暖爐.........................大家有無咩好提議呀???

公爵府

牛年勳章

Re: 我地阿b出世時都算幾凍,我打算買個暖爐仔等同佢沖涼時用......你地有無咁既打算??

個人意見, 妳生完坐月都盡量唔好拈水, 所以沖涼都是亞媽/奶粉幫手, 好凍就沖少日, 暖爐仔好麻煩架, 由沖涼直到著衫, 都好難個暖爐全程跟實, 妳只要未沖涼前, 準備好衫, 2件套成一件, 大約4 件應該足夠, 當然羊毛底衫要有, 一定要末乾身就可以, 放心 :wink: :wink:

伯爵府

我屋企本身有個紅外線陶瓷防熱個d暖風機,幾好的, 開著時佢個外面唔熱的, 郁下佢都好停好安全, 冬天時, 我自己都會用呀.......
反而充油式暖爐就好耐才暖

星期五是無飯主婦日

大宅

外線陶瓷防熱個d暖風機吹出來既風會比較乾, 沖涼時/換片時用都可以, 不過夜晚訓覺就麻麻地, 可以買架細果d

我諗我會咁做...
充油式暖爐(應該都全日開, 就唔會等好耐先暖) 上面放張大毛巾暖左佢先
預備晒d衫仔(穿好晒, 不過要同款式先得架, 例如全部開胸款, 如果唔係到真係同bb著既時候就會整好耐冷親阿b)
衫仔都可以放起暖爐上暖住
沖涼應該唔會沖到d水凍都未沖完既, 最緊要都係洗下個頭仔同pat pat 呱... 閂左附近既窗(留返氣窗透氣就ok)
跟住咪拎條暖既大毛巾包起bb去著衫囉, 大毛巾同衫仔都暖苙苙...諗起都舒服..hehe...

我冬天沖涼都係熱左d毛巾先架 :mrgreen:
2子之母

男爵府

充油式o既暖爐, 熱得好慢架, 如果齋for bb沖涼用, 暖風機已可以, 又快, 不過缺點係只可以用一段短時間(足夠bb洗完個白白o既), 就要停機.
該用戶已被刪除

伯爵府

茵茵,
我都係用你大個個暖風機呀....
星期五是無飯主婦日

大宅

我都諗住買呢隻暖風機

係沙田西武已經見到promo緊

個阿姐話 最好早d買 因為舊年好快都斷左貨 要等一排先有

我睇過豐澤同百老匯 都未show 暖風機 (好似話要11月先到貨)

等佢地出左 再格下價就打算落手買囉
該用戶已被刪除

別墅

部機大約幾錢???有幾大部?因為我其只係為左買黎阿b沖涼用,其他時間無打算用............so如果太大部就唔好了???

別墅

原來係咁.............咁我地坐月時係咪唔可以同阿b沖涼架...........咁你地有無打算請個人返黎同bb沖涼同埋需唔需要呢...........因為我媽咪已經唔係度所以無人陪我坐月 :-( 所以我老公同阿爸都叫我請個人返黎......................

伯爵府

sugarsugartse ,
平時冬天用都幾好家, 我會開住黎睇電視, 同沖涼前開....有小朋友更加要買. 依咪1000元內, 因我個是信用咭贈品, 有冷熱風, 搖控同時間制.

你第時邊個湊bb呀?不如你請個陪月啦.
星期五是無飯主婦日

別墅

係呀我都打算請個人........我今年20歲.我阿爸成日話我腦筍都無生埋....佢仲話女仔無阿媽照顧係好慘因為佢係男人咩都唔識但係家務就由佢做....................所以叫我請個陪月返黎照顧我而我亦都有咁既打算

大宅

我公司都有買innotec 大果部陶瓷暖風機... 可能放得近, 所以我就覺得幾乾..我記得上年買好快冇貨, 大概 $8xx 一部
innotec 都有細機, 大概 8"x12" 咁大..呢隻就冇得話掂到自己熄機, 不過d 暖風都幾勁架, 用來同bb 沖涼換片都ok
去 esdlife.com 度有時仲平過出面買, 可以去睇睇!

sugar
你請陪月好快d喇
我早個幾月前同循道衞理登記, 最快都要11月先有得in 人
尋日我打去問, 佢地話依家都唔再接1月預產期既申請喇
2子之母

別墅

阿winn:
唔該晒......等我得閒去睇下先......我想問你地打算請個d陪月幾錢架係邊度請??因為我都有相熟既所以我想比較下......

大宅

sugarsugartse 寫道:
阿winn:
唔該晒......等我得閒去睇下先......我想問你地打算請個d陪月幾錢架係邊度請??因為我都有相熟既所以我想比較下......

有相熟咁好呀... 咁應該都友情價啦...
我搵循道衞理...6hr/5day $5460起 (未計車錢)
2子之母

別墅

阿winn:
5days,6hurs??每星期定係淨係5日要5千幾蚊???

大宅

sugarsugartse 寫道:
阿winn:
5days,6hurs??每星期定係淨係5日要5千幾蚊???

total $5,XXX (1mth)
only work 5days, 6hrs/day
2子之母

別墅

咁家務通既陪月好似抵d...........4hurs/per day 6days/per week only$3800

首頁

尾頁

跳至