跳至

首頁

尾頁

子爵府

BB唔瞓做D乜?

你O地BB唔瞓時會做D乜?我個BB只可以自己瞓O係度一陣,之後就要人抱,唔係就係咁喊,近排佢瞓得越O黎越少,我就乜都做唔到,淨係抱到手軟......

子爵府

Re: BB唔

以前唔訓佢會自己玩, 但而家就唔得, 會大喊.

有時會抱下佢, 有時會放低佢, 同佢講下故事.
都會好累. 但總好過成日抱.
好多時抱都會喊, 都唔知可以點.

別墅

Re: BB唔瞓做D乜?

mikitten 寫道:
你O地BB唔瞓時會做D乜?我個BB只可以自己瞓O係度一陣,之後就要人抱,唔係就係咁喊,近排佢瞓得越O黎越少,我就乜都做唔到,淨係抱到手軟......

我會揾條印尼咩帶咩住佢,
咁雙手就可以做第二樣野。

大宅

之前係呀媽度時, bb一喊佢即抱, 而家返屋企後, 我都會忍心d等bb喊一陣先抱佢, 又放低, 但bb依然係咁喊.... :-( :-(

5歲~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

:-( :-( :-( same as you , now i am holding my bb. i even not yet have lunch
mikitten 寫道:

複式洋房

yoey ,請問印尼咩帶邊到有得買架?好用嗎?
[url=]kgraz[/url]

大宅

do we really have to keep holding baby all the time?

子爵府

我BB都係呀,如果我抱佢佢就成日都想食,唔俾佢食佢又喊,要係咁行,第二個抱就好D。都係因為屋企人成日抱佢啦...... :-( :-( :-(

禁止訪問

睛靈勳章

Re: BB唔?做D乜?

複式洋房

我B囡開始研究吓佢d手手腳腳,同埋用隻手仔去試探吓d玩具,好搞笑!佢又唔扭抱喎,喊時放落搖搖椅搖吓佢就會好快瞓着。
來我的facebook專頁看看吧! www.facebook.com/AlpsBabys

複式洋房

我阿b會郁手郁腳,做運動,如果喊得細聲可能有風,
喊得勁, 可能要瞓覺咪抱一陣,
都係喊咪俾個奶咀,食吓食吓就瞓覺

洋房

我都一樣用揹帶揹住佢先做自己野囉!BB越大越識扭計架,而且起身多過瞓,唯有用住呢個方法先啦

大宅

我呀b唔訓咪週圍望, 可能對眼仔越睇越多野啩....

而家好慘呀, 我呀b得個10日人仔都識扭抱.....仲要我行來行去呀.....

:-(
Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

洋房

yoey ,

我都想知邊道有印尼咩帶買?

男爵府

可能賣印尼食品的鋪仔有都唔定...
或者問問d印印有無得出讓(可能佢地有多/個細老已大不需要用)...
再唔係咪買塊咁上下長度的布o羅,我朋友試過,買塊質地好的公仔布一樣可以好似印印咁咩住bb...

首頁

尾頁

跳至