跳至

首頁

尾頁

大宅

流啡入左st paul兩日

d 姑娘同嬸嬸好好人
不過好貴
連醫生費$4300...:-(

呢隻仔個個月都有「驚」喜比我地
真係激死我喇...

b仔你乖啦
唔好要爸爸媽媽再使錢喇...:-(
留番第時買玩具買靚衫仔比你好過啦~~~

大宅

Re: 流啡入左st paul兩日

你要小心 D 丫, 係唔係因為太粗勞丫??!!!!! 要休息多 D 丫.

大宅

lazymama,
醫生有冇講咩事流啡?? 你要小心d~
我自己都好擔心, 因為我自己初期已經成日要打針安胎, 都唔知後期會唔會又有咩事~~~

d私家醫院姑娘同嬸嬸真係好好人架!!!
(我都試過見血入港安, 只係訓足20小時, 要成$4900 :-| )
又識安慰人, 又識關心人 (不過可能係我個樣太過擔心)

[/url]

大宅

都係自己唔好
操勞過度囉~~

咁我抵好多~
訓足48小時
吊左3包bb既營養素
食足5餐都係$4300

d 姑娘同嬸嬸都好好人
我隔離個國內女仕尋晚3更半夜谷奶
叫姑娘救命
個姑娘都無比說話佢聽
無話歧視佢地
第2朝仲主動搵佢教佢點可以整d奶出黎
又解釋生理結構比佢聽
比好多建議佢, 真係好有耐性
我係隔離偷聽都學左好多野
佢地仲話我呢d叫少奶命
註定唔操勞得喎~

佢地見我88掛掛行出房門口
隔左陣仲主動入黎問我係咪有需要
10分我真係比9分佢地
唯一唔好係真係好多大6人囉
佢地一有人黎探時真係嘈到拆天 :evil:
第一晚左面隔離個女人仲同老公係電話鬧交鬧足9個字
嘈到b仔係咁踢我...

比貴d都係想環境好d
親身試過都係咁多大6人
我諗我寧願去政府度生喇~

大宅

lazymama,
為左阿b, 妳真係要多多休息呀

大宅

lazymama,
八掛問下,你操勞過度係.....
訓得少? 成日行來行去(行得多)?? 定係點呀???
我都要小心D! 我而家去到6個月, 成日上網上到點幾....
我都擔心會唔會對BB同自己唔好~

我去私人住左一晚, 用左4900.... 我果時都有諗, 不如去政府生算喇......... 不過, 自己想開刀, 無計都係要去私家, 唯有而家開始唔好咁大洗喇~

[/url]

大宅

lazymama,
係呀~係呀~ 訓多d啦 ! 唔好咁粗勞呀 !!

大宅

咪去到6個月都仲咁危險家, 我仲以為stable哂等生tim, 咁多位mama 真係要小心d啦...

男爵府

尋日我去產檢時問姑娘點解我宮縮好似好密咁,我聽並他媽咪通常都係夜晚一次半次,但係我就通常日頭行緊街都有幾次。

姑娘話疲倦同緊張都會宮縮得密,縮緊時記住不要用手搓,唔係就仲縮耐D。

我都成日驚自己操勞得滯,不過有時要開工又避免唔到既,大家都小心D啦。

大宅

ky2005,

我係唔夠休息呀~
趕個project挨左兩晚到四點幾先訓
諗住都有6個小時休息
點知都係出事...

唔關幾多個月時架
呢d 時候有事就會早產架喇
亞b會好弱
大家都要小心呀~

別墅

Lazymama,

你依家幾多週呀? 你流啡色的時係少少,定係多ka ?

大宅

而家26wk喇~
係少少咁流既~

別墅

Lazymama,

你真係要好好保重身體呀......我醫生都同我講,話我係前置胎盤,叫我小心會出血.....仲叫我依家好請病假,唉! 問心.....依家d職業媽咪,真係點咁得閒可以咁....唯有自己小心d啦!!!

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都係呀, 星期日晚發現流啡紅色野, 嚇到我老公cc下, 跟住入左瑪嘉烈, 住左2晚, 觀察完無事先今日出得院咋,
不過我見隔離房都有一兩個媽咪係咁, 仲要係滲下滲下, 不停咁流出來, 咪唔出得院囉 :-(

男爵府

保重啊

ay917 寫道:
我都係呀, 星期日晚發現流啡紅色野, 嚇到我老公cc下, 跟住入左瑪嘉烈, 住左2晚, 觀察完無事先今日出得院咋,
不過我見隔離房都有一兩個媽咪係咁, 仲要係滲下滲下, 不停咁流出來, 咪唔出得院囉 :-(

男爵府

請大家保重身體.

民房

前置胎盤真係要好小心!我有個朋友就係因此而入院住左個多月等生仔!

佢話吾知係米個日企得太耐,夜晚就勁流血。跟住就入院住到生,所以大家都係小心d,吾好太操勞吾好企甘多啦!

fongfong223 寫道:
Lazymama,

你真係要好好保重身體呀......我醫生都同我講,話我係前置胎盤,叫我小心會出血.....仲叫我依家好請病假,唉! 問心.....依家d職業媽咪,真係點咁得閒可以咁....唯有自己小心d啦!!!

男爵府

哇.. 4點先訓.. 你真係要休息下la.
我衣家過左11點唔訓已經想C咁滯呀.

衣家私家真係好多金耳環去生BB.
谷奶都叫救命無野呀.
我上胎係QE生.. 今胎都唔例外
[/url]

大宅

我就係覺得反正都係一樣咁多國內人仕
我寧願去番政府好過喇
起碼慳一畢先丫

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

lazymama,

我同意, 因為國內人士住政府醫院都要$3300/晚架, 所以佢地好多都揀c+醫院.

首頁

尾頁

跳至