跳至

首頁
23456...11

尾頁

複式洋房

Re: 第二胎0606靚媽請進~~

我呢胎同上一胎都係差唔多﹐無乜特別感覺﹐只係feel到好快肚餓and 腰骨痛

男爵府

BOBO128 寫道:
hello 各位,

我現在已經 8 wks, 預產期係下年 6 月中, 我陀lee胎都好辛苦,成日嘔, 食吾到野, 又肚餓.
而且心情好緊張, 成日都攪到自己好吾開心 & 擔心好多無謂野 .... 因為我上胎要食營養餐控制血糖, 所以今胎好擔心有高血糖 & 血壓高 (因太緊張, 血壓好吾穩定 )
我老公都好緊張我既情緒, maybe 因為我年初自然流產過, 所以今次懷孕令大家都比較緊張 ..........

Don't be worry and 緊張 - try to release and talk to us, otherwise, you will have 產前xx, touch wood and take care!

It's not a short time after give birth, so try to release lar!

http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

男爵府

HayChuMaMa 寫道:

我呢胎同上一胎都係差唔多﹐無乜特別感覺﹐只係feel到好快肚餓and 腰骨痛

I don't know if I am sensative or not, I can feel the bb moving??? or just my 胃 air!

http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

男爵府

@CKP@ 寫道:
各Mami...
你地覺得陀lee胎同上一胎有無分別? 我有呀~lee胎好C辛苦

貓貓Sharon,
arm 咀形....唔好走啦.....另你C o左Dr未....可能預產期有變

ling426,
你囝囝幾大呀~~

Yes, lee胎好C辛苦
I have 作小x since 6 weeks so I have to go to hosiptal for checking each Friday (scanning every Friday till last friday)...so they have not told me my "give birth date"
This Tuesday I started to see the normal 隊 and already take the blood test lar
Today I will see the normal 隊 doctor!
I have made the appointment with the private doctor already but I think I will postpone to Dec cause I'm afraid I scanned too many times....

男爵府

pmjleung 寫道:
依幾日食咩都冇胃口,有時聞到d炒餸味就反胃,好辛苦,囝囝之前又腸胃炎,攪到我成個人好攰

u are full time mama...i can image how 辛苦 it is!

我當我個女好似怪獸 - 當佢跑過黍我就好afraid and my husband will catch her before she runs to me!

洋房

我呢胎同上一胎都係差唔多 (no morning sick), but seems more stomach air...sometimes feel到好快肚餓and I want to eat many, but these days I have no appetise because of the stomach air and no mood.

男爵府

不如talk下yesterday/today 食mug 餸

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

貓貓Sharon,

多謝你回應 !
我現在都嘗試放鬆下自己 ! 好彩有我媽咪/印印幫手照顧大囡 ! 否則我不吾敢想像 !

男爵府

BOBO128 寫道:
貓貓Sharon,

多謝你回應 !
我現在都嘗試放鬆下自己 ! 好彩有我媽咪/印印幫手照顧大囡 ! 否則我不吾敢想像 !

流流長...放鬆下大肚婆!

大宅

貓貓Sharon ,

我早上通常食三文冶,依幾日都係食粥,因囝囝腸胃炎+我冇胃口~
貓貓Sharon 寫道:
不如talk下yesterday/today 食mug 餸

大宅

BOBO128,

你真係唔好咁緊張,放鬆d,食多d清淡野,可能依胎唔駛食營養餐控制血糖 :lol: 我依胎胃口都好差,係好唔想食野鳥唔肚餓,我成日諗,到12weeks後就冇咁辛苦喇~我都係住紅磡架 cecily已經恭喜左我喇
BOBO128 寫道:
hello 各位,

我現在已經 8 wks, 預產期係下年 6 月中, 我陀lee胎都好辛苦,成日嘔, 食吾到野, 又肚餓.
而且心情好緊張, 成日都攪到自己好吾開心 & 擔心好多無謂野 .... 因為我上胎要食營養餐控制血糖, 所以今胎好擔心有高血糖 & 血壓高 (因太緊張, 血壓好吾穩定 )
我老公都好緊張我既情緒, maybe 因為我年初自然流產過, 所以今次懷孕令大家都比較緊張 ..........

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

pmjleung,

我今胎明顯比上胎辛苦好多, 成日都無心機 ! maybe 年紀大左 4 年 !
你都識 cecily ! 我今晚仲約左佢食 dinner !

大宅

BOBO128,

其實我出過黎一次gathering~
我都冇咩心機,又攰又唔舒服,仲要湊住囝囝,瞓又瞓唔到 :-( 希望時間快d過~

公爵府

pmjleung,

完全一樣 ! 冇咩心機,又攰又唔舒服 ... 老實講, 我沒有太大喜悅, 再生一個, 都係為老公 & 囡囡有個陪 !
我都希望快 d 到 12 wks ... 一切回復正常就好 !

男爵府

食左好多餐菜心, tonight eat "Chee Guo 排骨"

大宅

BOBO128,

我都係希望囝囝有個伴之餘,自己都想身邊有兩個~

貓貓Sharon ,

點解食咁多餐菜心呀???我冇咩點介口,因為咩都唔係好想食

公爵府

pmjleung,

你有沒有返工 ? 我係全職主婦

洋房

Dear BOBO128,

Try not to give yourself too much pressure "ah". Otherwise, it might affect your unborn child "gala".

Relax. Relax. & always share with us.

BOBO128 寫道:
hello 各位,

:-P

洋房

Dear EF & all,

Almost same as you, yet, 我呢胎同上一胎都作嘔作悶.

上一胎: I had to work, very stressful
呢胎: not that stressful, but my 2.5 yrs boy always kick my tummy.

EF 寫道:
我呢胎同上一胎都係差唔多 (no morning sick), but seems more stomach air...sometimes feel到好快肚餓and I want to eat many, but these days I have no appetise because of the stomach air and no mood.
:-(

洋房

Me too.

BOBO128 寫道:
pmjleung,

你有沒有返工 ? 我係全職主婦

首頁
23456...11

尾頁

跳至