夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

del

del

大宅

Re: 叔仔女朋友做...........

咁佢有冇意思會唔做呀??唔得ka喎 唔通將來結婚都重做咩........你個叔仔又奇怪!可以接受個女朋友做呢一行既....係咪真ka......

別墅

咁你可以同你老公商量下點做................踢爆佢定係同你叔仔商量下點做.......費事生米煮成熟飯到時激死你62同99呀...........

男爵府

你又知佢o係夜總會做? 係咪o係夜總會度做夜間收銀Cashier? 我家姐都o係夜總會做過, 不過都係做Receiptionist, 帶下位架渣。

美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

伯爵府

除左我62同99,有好多人都知佢做呢行,但係無人講囉,可能多一事不如少一事啦,佢係陪人飲酒猜枚仲有d咩就唔知啦,我同老公都傾過好多次啦,都唔知點做

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

如果你地靜雞雞爆響口,你個叔仔實同你地反面都似....
不如叫你老公問下佢細佬,佢 gf 究竟會唔會辭工?! 如果唔辭既,係咪諗住一直瞞住兩老....??!!
Childhood is journey, not a race.

伯爵府

是是但但 寫道:
如果你地靜雞雞爆響口,你個叔仔實同你地反面都似....
不如叫你老公問下佢細佬,佢 gf 究竟會唔會辭工?! 如果唔辭既,係咪諗住一直瞞住兩老....??!!

我諗佢暫時都唔會遲工啦,因為佢好大洗,有咁多洗咁多,我地個個都係驚叔仔會反面先唔敢講咋,但係如果唔係個女仔厄62同99我地都唔會理佢做咩,最緊要係叔仔唔介意,但係佢依家厄緊62同99先煩

子爵府

但始終都係佢地既事,你走去講同介入又似乎多事咗啲,講真人地做乜職業又關你地咩事呢...佢係做金魚定木魚你地又知唔知得清楚?就算知又點,你叔仔鐘意嘛!如果一個人既職業都要受外人管去理,我覺得有點兒過份囉!點睇個女人都唔係走去做木魚卦,否則你叔仔都唔會要佢啦!

你話個女人响你62同99面前扮野,我覺得人之常情,比着你係佢,你好愛個男人,想同佢結婚,但又怕因為自己做呢行而令到62同99唔鐘意你,咁你又會唔會講?你都會盡量搏兩老喜歡自己啦!我又唔覺得因為佢咁做,佢就係衰女人/不懷好意噃...

愛情係盲目既,若然你叔仔同佢係真心相愛,但你地又多此一舉,好心做壞事,就係因為自己衰多口衰過份熱心,搞到自己變成三八/衰人(你咁做係拆散人地喎!),我覺得好無謂囉!如果你99真係咁討厭呢啲女人,到佢嫁咗入嚟,你99知道,就自自然然會唔睬佢,理得佢點擦鞋啫!你又何需擔心咁多!

大宅

bandband 寫道:
但始終都係佢地既事,你走去講同介入又似乎多事咗啲,講真人地做乜職業又關你地咩事呢...佢係做金魚定木魚你地又知唔知得清楚?就算知又點,你叔仔鐘意嘛!如果一個人既職業都要受外人管去理,我覺得有點兒過份囉!點睇個女人都唔係走去做木魚卦,否則你叔仔都唔會要佢啦!

你話個女人响你62同99面前扮野,我覺得人之常情,比着你係佢,你好愛個男人,想同佢結婚,但又怕因為自己做呢行而令到62同99唔鐘意你,咁你又會唔會講?你都會盡量搏兩老喜歡自己啦!我又唔覺得因為佢咁做,佢就係衰女人/不懷好意噃...

愛情係盲目既,若然你叔仔同佢係真心相愛,但你地又多此一舉,好心做壞事,就係因為自己衰多口衰過份熱心,搞到自己變成三八/衰人(你咁做係拆散人地喎!),我覺得好無謂囉!如果你99真係咁討厭呢啲女人,到佢嫁咗入嚟,你99知道,就自自然然會唔睬佢,理得佢點擦鞋啫!你又何需擔心咁多!

我都覺得唔應該介入佢地呢個問題,到時你爆左出黎都唔會話你好人~~~~~~~~反之學你話齋叔仔實行同你地反面。呢d始終都係你叔仔問題,如果到時真係要結婚地步,我都相信你叔仔唔會成世接受個老婆做呢行,而且做呢行有幾多做得長丫...唔通真係貪好玩!!!
佢地都係大人...呢d事就由佢地自己解決番!!!

伯爵府

bandband ,
你都講得岩,我地唔應該咁多事,我地都知道如果卑62同99知道會有好多事發生,但係我62同99都係好傳統同要面子既人,個時我同老公未結婚係佢度住佢都勁唔鍾意我,試過係我老公面前趕我走:-( ,直到我同老公結左婚先對我好, 同埋個女仔對我62同99好都有目的架,如果佢唔係我99度住佢就無地方住,佢之前都係係佢男朋友屋企住,後來佢鍾意我叔仔,所以同佢男朋友分手搬去我99度住,所以依家先兩難全,又唔想叔仔唔開心又唔想厄62同99 :-(

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

但佢地呃62同99, 都係正常既....唔通兜口兜面話佢知做夜總會...?! 老人家一定唔like....但就算講佐,你62同99好嬲同反對, 你叔仔都10成9唔會因為咁,而同個gf分開.... 到最後可能只係令到佢地不和,家嘈屋閉,而你地之間既關係又反目....

我勸你地要做既就唔係爆響口,反而應該由你老公同佢細佬了解一下,究竟個女仔有冇呃佢...?! 點解佢細佬可以任得個女朋友做呢個行業...?! 當然都要溫和d態度去了解,否則,佢細佬一樣都會反感....
Childhood is journey, not a race.

伯爵府

其實我地都無諗住爆響口,如果係要爆一早爆左啦,叔仔同左呢個女仔一齊之後就無咩點同我老公傾計啦,希望個女仔為左佢既將來放棄佢呢份工搵過份正當職業,咁就乜事都無啦

子爵府

總之都係唔好咁多事喇...講真有邊個有頭髮都走去做辣喱吖...始終呢啲都係你叔仔同佢既問題,你地理得太多,只會俾人覺得你地踩得太過,你地唔講唔等於呃你62同99,無人知你地知架!就算之後兩老知道你地一早知道,又如何?你地都係唔想搞到呢個家散啫!始終你叔仔已經係大人嚟,可能佢同佢女朋友已經覺得好煩惱好唔開心,你地再加隻腳入嚟,萬一原來你叔仔同佢女朋友係咁睇唔開,到時因為咁而拆散分開咗,佢地傷害自己,你地又過意得去嘛???所以都係交番俾佢地自己去處理好喇...

你都識講,以前你62同99都唔鐘意你,咁實有原因嘛,但依家都接受番你,你都可以咯,點解個女人唔得呢~~~~多一個朋友好過多一個敵人,無謂諗到人地咁衰,佢擦你99同62鞋時,你咪當時運高睇佢唔到囉!有時越對人大方,人地都唔會對你點囉,反而佢對你咁衰,但你又以德報怨,佢自己反而覺得愧疚,呢d反而係高招黎,自己又唔會做衰人,但又打嬴人地(人格上),何樂而不為呢~~~~
fanfan0582 寫道:
bandband ,
你都講得岩,我地唔應該咁多事,我地都知道如果卑62同99知道會有好多事發生,但係我62同99都係好傳統同要面子既人,個時我同老公未結婚係佢度住佢都勁唔鍾意我,試過係我老公面前趕我走:-( ,直到我同老公結左婚先對我好, 同埋個女仔對我62同99好都有目的架,如果佢唔係我99度住佢就無地方住,佢之前都係係佢男朋友屋企住,後來佢鍾意我叔仔,所以同佢男朋友分手搬去我99度住,所以依家先兩難全,又唔想叔仔唔開心又唔想厄62同99 :-(

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實我覺得唔好睇佢職業就覺得佢唔好o羅,可能佢心地係好呢,或者您認識得佢耐d會改觀呢,我都見過好多返文職既個品好差,亦見過有d夜之女係好好人的.您叔仔同得佢一齊梗有佢原因既.佢就算擦您62&99鞋,都可能想兩老開心,您咪當唔知o羅,無謂搞出個大頭佛.盞煩.

大宅

如果唔係佢咁大使佢會做呢行咩!好老實講,試下將你地代入佢個62同99個角色!自己係一個傳統的人,當自己知道個仔識到個女友係做呢行,你地會點!有時唔係做旁觀者!有好多事一定要代入角色你先知!好似佢叔仔女友咁,佢之前係佢前男友到住!分手後就立刻去佢叔仔到住!佢無居企!那即是佢阿爸阿媽唔要佢啦!佢可以搵第二份,點解一定要做呢行呀?大使只不過係個藉口?佢只不過想係呢D地方搵個養到佢的人,唔理係呢D地方玩的男人有冇老婆仔女!你叔仔只不過係一個後備…
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

伯爵府

其實我地對呢個女仔既野都一無所知,我地連佢個名都唔知係咩架,其實都驚佢厄我叔仔架,因為我叔仔好專一,對事又無所謂

翡翠宮

唔好意思等我又插下咀先, 你未同老公結婚去62到住佢勁唔老黎你, 咁點解依家又接受到叔仔條女响su住呀 仲有我覺得個女仔無同人上過床我就真係有保留, 而你叔仔亦好其怪, 若佢係正當人家按道理又無理由會接受到一個舞小姐的, 仲有個小姐又唔係為左要養活頭家點解要揀做呢行有無為你叔仔著想過, 有時"銅"油 "程" 始終都係裝 "銅油" 的, 若佢係因為自己大使先做呢行的話, 我覺得你同叔仔感情好既都好應該同佢分析一下, 否則就真係無謂踢爆人地免得兩面不討好, 一陣一個唔覺意原來條女冧到你62, 99 c c 下, 你無情情玩踢爆攪到62 99覺得你多事之餘亦得罪埋叔仔就唔好啦, 有時人夾人緣既野真係好奇妙的, 佢鍾意你咩都無所謂, 佢唔鍾意你, 你做到一百分佢都係比十分你咋. :cry: :-x

伯爵府

ringoivy ,
因為62同99傳統囉,佢地覺得未結婚一齊住就唔好,我99之前都好唔鍾意個女仔係度住架,後來唔知點解又卑佢係度住,但係就要同叔仔分開訓,整整下依家都無所謂啦,可能個女仔係度住耐左知道99係咩人應該用咩方法另99接受佢呱,因為99好要面子個女仔咁識刷佢鞋佢咪鍾意佢囉,又成日送野卑99,至於佢做呢行好似係因為佢爸爸媽媽離左婚又無卑錢佢,因為佢之前個男朋友養佢架,但係同左我叔仔一齊就無錢,果時又等錢用(因為叔仔果時無野做),咪做呢行囉,做做下就做到依家

大宅

呢個世界真係咩人都有!我阿媽到依家都唔比我倆個阿哥帶佢地D女友返來過夜,我地成日話佢保守嫁啦!其實算啦!你咪同你老公同佢細佬講!叫佢你地返去時叫個女仔唔好係到扮野啦!唔係等陣激激下,激到爆左出來無謂啦!仲要講若果佢地係要過人世,就叫個女仔轉行啦!無謂真係激死人
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

好同意!!
bandband 寫道:

首頁

尾頁

跳至