想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

嗚~~~我真係衰o左喇!

今早一起身,見underwear有一點紅色,於是便打去婦科醫生度booko左星期六睇;點知隔o左四個鐘,已抹到一些血,仲有些在underwear度,但又唔係以前M黎咁多............於是立刻打去診所改明天睇............ :cry:

我其實M已遲了14日,體溫已有15日持續高溫高過36.8度,但..........結果都係............
:-(

男爵府

Re: 嗚~~~我真係衰o左喇!

其實bingo左未? or 只係m遲左?

大宅

李吳知道 寫道:
其實bingo左未? or 只係m遲左?

嘻!咁岩既,頭先reply緊你個post

我都未知,其實以前check過捧捧,都係-ve,但我好少遲咁多,不過都係去睇醫生,會安心些。

啊!因未食過排卵藥,其實係幾時食?

大宅

冬日勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

我衰o左了?! 今早發現流啡,再check-冇bingo!!!! :-( :-(

男爵府

happykat 寫道:

我都未知,其實以前check過捧捧,都係-ve,但我好少遲咁多,不過都係去睇醫生,會安心些。

嘻! 我係果邊都reply左你~~

余醫生比左一個cycle排卵藥我食, 由Day3食到Day7(五日)~~

男爵府

chanyvonne,
衰o左?! 只係m come 唔係咩呀?
你唔好嚇我喎!!

happykat,
0甘~~如果你有懷疑, 我都覺得睇下醫生安心 d 0既!

複式洋房

你可否PM余醫生的資料給我呢? 謝謝!

李吳知道 寫道:

嘻! 我係果邊都reply左你~~

余醫生比左一個cycle排卵藥我食, 由Day3食到Day7(五日)~~[/quote]

大宅

今日睇o左醫生,照到子宮璧好厚,應該不會懷孕,經期將會呢幾日有。

醫生開了排卵藥俾我,因第一次食,所以劑量不多,50mg,佢話不要灰心,若都唔得,可加大劑量,if 再再再唔得,可照輸卵管(但會好辛苦)。醫生仲好詳細再重新教我邊段時間行房最易bingo。

我俾埋0左體溫表佢睇,佢話我每月都有排卵跡象,因有幾次係突然低溫再反彈上升,所以今次會以平常心,乜都唔諗,當乜事都無發生過,順其自然啦!(希望自己能做得到)

男爵府

今日睇o左醫生,照到子宮璧好厚,應該不會懷孕,經期將會呢幾日有。

醫生開了排卵藥俾我,因第一次食,所以劑量不多,50mg,佢話不要灰心,若都唔得,可加大劑量,if 再再再唔得,可照輸卵管(但會好辛苦)。醫生仲好詳細再重新教我邊段時間行房最易bingo。

我俾埋0左體溫表佢睇,佢話我每月都有排卵跡象,因有幾次係突然低溫再反彈上升,所以今次會以平常心,乜都唔諗,當乜事都無發生過,順其自然啦!(希望自己能做得到)

你係睇邊個dr.架? 我果個反而想我照左輸卵管先~~~

男爵府

caliban 寫道:
你可否PM余醫生的資料給我呢? 謝謝!

p左, pls check~~ :-P

大宅

李吳知道 寫道:
[quote]

你係睇邊個dr.架? 我果個反而想我照左輸卵管先~~~[/quote]

我呢位係舊同事的家姐,Dr Hon Yuen Ngor, Irene。

其實我之前睇過江曼儀,感覺不太開心,因可能太多症,一等就要等兩粒鐘,入到去睇江醫生,佢無乜笑容(其實我知佢係細心,可能當日心情唔好掛),咁佢問我有無同老公做產前檢查,我話無呀!咁佢未叫我地做o左先肯開排卵藥俾我食,跟住問番姑娘檢查幾多$$$,嘩!成$2000幾兩位,咁我未即日去o左家計會$1200,攪惦!

同埋江醫生每次診金$450,但Dor Hon今次收我$250連藥+USG,好抵

男爵府

happykat ,
睇完醫生知道無事就好啦! 仲有醫生教路, 一定會好快有好消息0者!!

大宅

wakuwaku 寫道:
happykat ,
睇完醫生知道無事就好啦! 仲有醫生教路, 一定會好快有好消息0者!!

多謝你呀!

男爵府

男爵府

我呢位係舊同事的家姐,Dr Hon Yuen Ngor, Irene。

其實我之前睇過江曼儀,感覺不太開心,因可能太多症,一等就要等兩粒鐘,入到去睇江醫生,佢無乜笑容(其實我知佢係細心,可能當日心情唔好掛),咁佢問我有無同老公做產前檢查,我話無呀!咁佢未叫我地做o左先肯開排卵藥俾我食,跟住問番姑娘檢查幾多$$$,嘩!成$2000幾兩位,咁我未即日去o左家計會$1200,攪惦!

同埋江醫生每次診金$450,但Dor Hon今次收我$250連藥+USG,好抵

icic~~~~一齊努力!!!

首頁

尾頁

跳至