跳至

首頁

尾頁

大宅

綠陽

hi tsuen wan mama,
any mama receive the reply letter from 綠陽?
i received the letter from this school but the shool accept him to study in p.m. session !
but i perfer a.m. session. how can i do ?
i pay for the fees or not ?
any mama can help me ?

洋房

以下是學校11/5 發出通告通知開家長會 - B組大概內容如下:

日期及時間: 513日下午5:006:00

地點:綠楊幼稚園,

這裹不是和你簽3年合約,政府都不會資詢市民3年啦, 何況這間學校是牟利學校, 而且我們是每月收費, 何況這是學校行政, 有權這樣做,你沒有choice

這兩年催勢將會好多學校都會轉下午班, 你知唔知我的老師人工好貴,d3字頭, 如果你們唔返下午班, 她們會好得閒, 就要cut,你可以問下的老師! (其實她是想用到盡,如果cut,她就沒有selling point for coming students la),好似出面d外籍老師, 要走來走去, 要做part-time

所有牟利學校將會close, 因為近幾年出生率越來越少, 我不會為你一兩個家庭而改變, 而不會為你令我全盤計劃破壞!

家長問: 你即是趕我們走?
校長答: 我不會趕你走, 你喜歡就留lor, 我知有d人退學去了學之園, 如果d學校有上午班的, 都不是一間好學校, 何來這麼多學位。我如何變, 其實年年都有人會鬧。

家長問:為何不一次過出來投票!
校長答: 這裏不是立法會, 你要不要我拿d form給你們睇, 看看d人如何填回來!

其實d小朋友到小學都是返全日班, 而且都不會睡覺, 只是你大人唔想改變你的生活模式, 好似放假話同d小朋友去飲荼, 其實都是你們大人想這樣做, 並不是小朋友願意, 好似有的人拿津貼後去飲荼這樣!

這裏學校有42個員工, 廖宝珊中學都無咁多員工啦!

蒙特梭利教學法, 因為這世界變得快, 要小朋友適者生存, 增強小朋友grammar, 變左home language, 學完這套蒙特梭利, 見到外國人都唔會C C 縮縮, 上到中學都無問題, 求職時見到外國人都唔會 C C 縮 縮!
(學一年蒙特梭利就上中學無問題, 迦南學左3年咪可以升…仙)!

-完-

另一消息, 學校答應下年一班上午班K3, 是外籍老師教英文, 每日有一堂約30分鐘, 用番原用的LONGMAN, 而已選擇下午班的學生, 不能再選上午班!

洋房

極度後悔當日選擇"綠楊"

複式洋房

綠楊都可能係其中一間,請查看內容
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2125331&extra=page%3D2

民房

"綠楊"........絶對不要考慮, 選擇她妳必定後悔!! 就好似我今日一樣......後悔!!

洋房

有人指鹿為羊..我唔要再做鹿同羊..任人大屠殺.

複式洋房

原帖由 tsuenwan30 於 16/5/2009 13:54 發表
"綠楊"........絶對不要考慮, 選擇她妳必定後悔!! 就好似我今日一樣......後悔!!

http://forum.baby-kingdom.com/post.php?order=desc&action=reply&fid=61&tid=2210602&extra=page%3D1

子爵府

不考慮!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

首頁

尾頁

跳至