懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:今日搭東鐵, 竟然有個男人讓位比我

從來唔覺得香港人咁好心,唔係話一定要讓坐比我,我4個半月喇,但d人當我透明囉,一d扮訓覺,我見到老人家都會讓坐架,所以都係唔好抱有期望好d

大宅

可能我比人感覺好"論盡"啦, 都試過好多次比人讓座, 大多數都係男性讓比我, 唔知點解....

禁止訪問

大宅

陪月勳章

可能我個肚真係算大,我12W開始已經有人讓座,同埋我通常搭港鐵多,D人都好NICE(通常係女士)。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

香港仲有好多好人既

大宅

次次讓位俾我坐的都係上左年紀的男人... D學生哥可以成排咁坐係度...盯住部手機.........當你透明~~

不過, 我又唔係好想坐, 只係覺得老一輩的禮貎比後生一輩的好~~~

別墅

多數都係中年既人讓位多,後生嗰啲:;pppp:

別墅

唔好話搭交通共具la.....有時行街D人都唔會讓ga.....正常人行路都要位la!

男爵府

我覺得後生仔係衰d, 會扮睇唔到!有個呀婆七十几歲企喺佢哋前面都唔理,老公走埋去叫佢起身先起,瘀爆:;pppp:

大宅

wah...so good!! I remember last time i was 4 months pregnant and went back to Hong Kong with my husband. When I walk to catch the MTR, someone behind me try to push me to walk faster. My god.......I was so scare! My husband was so angry but we didn't know who did that. That is really a bad experience.

大宅

今日搭東鐵, 竟然有個男人讓位比我

我試過超過30週六點幾係太子轉車比個地盤工人係我行去個位時,突然係我後面彈出來搶左個位,心想。位乍,比你,你咪撞到我!跟住拿個肚對住佢!

大宅

我個肚都幾大下, 很明顯....
今朝搭地鐵kwun tong line, 我企係度。 有個女人落車, 我前面兩個中年男人飛撲去爭位坐....起哂踭咁。

过左一個站有人落車, 之前輸的男人, 又飛撲去坐....

DIE WAHRHEIT IST IRGENDWO DA DRAUSSEN

別墅

我覺得可能巴士好dd...空間細d?!我33w, 今朝上咗巴士先發現冇位(平時同一個時間基本上一定有吉位的),但好彩有個男乘客讓位!

大宅

我都己經30wks啦, 呢兩日返工, 都己經企係d人面前, 搵個肚對住佢地架啦...哈...d人真係, bear住我個肚架人就多, 讓位架...一個都無...唉

首頁

尾頁

跳至