自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

真 人真 事 (唔好幫人打電話)

話說星期一晚上係廣州近廣州大酒店(名唔知道係咪咁叫,有永安車番香港)
同個老友同埋佢個客食完飯,
由於落大雨咁就諗住去酒店截車,
因為有遮蓋,咁行到近酒店旁一條小路口,
見到有個大約40歲香港正男人,係大雨下訓騎樓底,
咁我地見佢著衫應該係香港人,咪行埋去睇下,
原來暈左,拍醒佢,佢就住個間酒店,咁就叫酒店保安扶佢返酒店。
原來佢先前避雨,有條大陸仔行埋去,拎部"6150"出來話唔識用,
不過又要緊急打電話,叫佢幫佢打,
佢一掂部電話個大陸仔一按制,佢就訓低,比人槍哂D野!
最後酒店報警,我地立即走頭!
問返D老廣州,呢隻電槍,三舊水就買到,有9成似 6150!小心!小心!

各位,我都遇過類似情況....

兩個月前,我在荃灣大河道"吉野家"樓下等人,
突然有條pk大陸仔走過來,拎部"NOKIA 6150"出來,
話唔識開著部電話,叫我幫佢,
我覺得好有可疑,無理佢,仲同佢講:「搵食行遠D啦!」

跟住佢就行開了,我想吊住佢尾睇?佢有無問第二個,
想知佢究竟想點樣騙人,點知條友一過完條馬路就影都唔見,
好肯定係身有屎,而家諗起都一額汗•

記得提醒你身邊的人,叫佢地小心!!!
該用戶已被刪除

Re: 真 人真 事 (唔好幫人打電話)

男爵府

Thanks

男爵府

Siu ~~
你都幾醒wo , 冇乃野

大宅

thx!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

thanks~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

thanks!

侯爵府

thx
:-D :-D :-D :-D

侯爵府

2020勳章 好媽媽勳章

THANKS~
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

別墅

唔該晒....多謝你的提醒,以後上大陸會特別小心.....thank....thank..... ..... .....

民房

Thank you very much!!!!
:party: :party:

子爵府

禁都得!!!!!!
在你把我帶回家之前,請記得,我的壽命約有10~15年;你的離棄,會是我最大的痛苦.
當我要捱過最辛苦的歷程時,請千萬不要說:「我不忍心看他。」或者「讓我不在場時才發生。」
只要有你和我在一起,所有的事都會變得簡單容易接受。請你永遠不要忘記,我愛你。

大宅

係大陸發生果單我早排都聽過,但估唔到會發生係香港.真係可怕.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

真係要話比家人�朋友知先得。 多謝!
梁媽媽

大宅

晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

大宅

大宅

d 大陸人真係咩都做得出

翡翠宮

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

thanks

大宅

所以見到大陸人, 行開d

首頁

尾頁

跳至