婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

子爵府

好媽媽勳章

如果無辦法搬出去住...唯有忍耐下...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

陪月勳章

引用:如果無辦法搬出去住...唯有忍耐下...

原帖由 onon1022 於 11-11-27 發表
如果無辦法搬出去住...唯有忍耐下...
我知道。。。所以真係好開心你地開解我。。。
今晚老公買宵夜我食,又俾老爺奶奶話我好食野。。。我真係肚餓哦。。。

禁止訪問

回覆:yanyunk 的帖子

大宅

陪月勳章

引用:Yup!+最憎姑寒又要管人的人!我屋企都有件

原帖由 sophielau 於 11-11-27 發表
Yup! 最憎姑寒又要管人的人!我屋企都有件,不過不是老爺!
係呀。。。係邊個?唉。。。一起身。。。又要面對佢地啦。。

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:不要令我討厭你好嗎??老爺

Wow.... :
咁污糟真係唔係幾掂, 同埋肚餓食野都要俾人話, 慘過坐牢

男爵府

好媽媽勳章

回覆 yanyunk 的帖子

我62都係好Q煩既人黎架 ,都係咩都要管 ,咩都關佢事 ,
我就係頂佢唔順先搬走 ,
佢地呢類人既心態覺得自己做左好多年人 ,見識比我地多 ,
真係好黑人憎 !!

別墅

回覆:奶油B 的帖子

絕對認同你

別墅

樓主你62都係煩d啫,我62有唔鍾意嘅嘢就單單打打,我重唔開心啦,要講佢真係有排講呀

複式洋房

借個位呻下,我未來62又係污漕到嘔!其他你地講嗰啲都做齊,生熟食物一齊放,雪櫃一唔放除臭真係一開雪櫃臭全屋,成陣垃圾味!你可以想像雪櫃傳出垃圾味嗎? 平時食嘢飲湯滴左落地唔會抹,仲周圍踩,踩到塊地通屋都係一撻撻嘅黑色印,尤其係廚房!我地嗰陣又未話要結婚,唔好意思喺佢面前拖地,好似嫌人屋企污漕咁,有時趁佢落街買餸就拿拿林拖地。我c6又係,見到又唔做,我明佢daddy年紀大,好多嘢未必兼顧到,但都唔好污漕到切完菜把刀洗都唔洗,仲痴住啲菜就擺返原位丫!平時有好多時食完嘢啲碗碟唔洗唔緊要(我地唔喺屋企食嗰陣,我地喺屋企我一定會洗碗),但都唔好就咁放喺度水都唔浸擺過夜丫!個隔渣器有料嘅又擺過夜,如果我見唔到就真係第二日先有人洗。如果我c6唔喺香港幾日,一定唔放貓沙,報紙都唔會放張,踩到啲床單成陣尿味,講極都唔聽,而家c6唔使出trip先無尿味。家住公屋,間屋咁細,張碌架床折左打算掉,佢竟然將張床喺廳度安裝返!根本就無位擺!張床話係用黎比佢一年都唔知會唔會黎香港一次嘅大陸親戚瞓,黎都係住一兩日,其餘時間根本無人瞓!但就極阻地方!最可怕嘅係有次c6呀哥擺低兩個細路,62湊湊下就入房瞓,兩個細路自己顧自己,細嗰個得歲幾, 塊地又多塵又多貓毛又一撻撻污漬,兩個小朋友通屋爬,喺細路可觸及嘅地方有剪刀打火機,細嗰個仲拎左打火機,仲想食地上嘅塵,好在我咁啱醒左,即刻放小朋友上bb床,跟住拖地洗碗仲要換屎片!啲便便已經乾曬一塊塊仲唧到上腰!夏天好熱開冷氣又唔幫細路著衫,短袖衫仔淨係扣第一粒鈕,細路流鼻涕, 仲話緊係啦, 開冷氣! 我地一出門口, 即刻熄冷氣! 人地擺個BB比佢湊, 佢竟然成日飲酒, 仲要飲到微醉!!! 又食煙.... 唉!!! 婚後我地一齊住, BB 3個月後出世! 我都唔知點算!

大宅

陪月勳章

引用:+本帖最後由+Agogo1010+於+11-12-2+20:48+

原帖由 Agogo1010 於 11-12-02 發表

借個位呻下,我未來62又係污漕到嘔!其他你地講嗰啲都做齊 ...
嘩。。好可怕!!我地簡直係同道中人。。。您真係要小心呀!佢咁攪法BB會唔會影響到呀?。。。。。我依家唯一既方法係叫老公支持我。。。

子爵府

2021勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yanyunk 發表於 11-11-26 12:09
真係呻下!我同老爺奶奶一齊住,最初我見人人都話奶奶惡頂,但我奶奶最多都係汚糟,將人用品同貓互用,最新 ...

你係時間要學下左耳入, 右耳出啦!!!
我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

首頁

尾頁

跳至