自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有無人知"川"字掌紋代表咩???

徐家的"小可愛", 2005年1月25日 東區醫院出生, 係爸爸同媽媽 "心肝寶貝"

超級版主

2020勳章 2018復活節勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 請問有無人知"川"字掌紋代表咩???

我囡囡都係川字掌架!
早排我大陸o既阿姨黎左香港,順便幫媽咪睇風水,之後佢睇完我囡囡對掌後就叫我快 d 同佢搵個老人家將囡囡過繼比佢,否則對我地倆夫婦都唔好,原因我唔係太記得,剩係記得佢講過某部份野我地係受唔起,要過繼左比人先至會轉好咁囉•
點解咁多野我都唔知,我媽咪就係怕我會擔心所以囡囡出世後所批o既命盤完全唔話我知,亦都唔想我心掛掛,剩係講呢個女我 "食" 唔住佢就會好大鑊,因為過繼呢樣野咁大件事,我阿姨先肯講少少咋•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

伯爵府

本人都你川字掌, 不過上次去睇蘇man"風"佢又唔係咁講喎. 佢話我計劃多多但就唔會實行咁. 又聽講話係遲婚. mak ling ling 就話唔正常婚姻, 如男大女10年以上或細過自己囉. 我都無過繼左比任何人而我父母兄弟妹都無野喎

伯爵府

斷掌好似係固執

男爵府

我都係川字掌, 無咩野gar ma

好多人都川字掌gar

子爵府

我都係川字掌, 無過繼, 27 歲結婚, touch wood 父母亦無咩問題. 我唸可能要睇8字一齊夾, 唔係只睇掌.
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

男爵府

2020勳章

我都係川字掌, 我听過係唔正常婚姻, 但我而家touchwood無事, 但我朋友就離咗婚, 佢係川字掌

sabina_bb 寫道:
本人都你川字掌, 不過上次去睇蘇man"風"佢又唔係咁講喎. 佢話我計劃多多但就唔會實行咁. 又聽講話係遲婚. mak ling ling 就話唔正常婚姻, 如男大女10年以上或細過自己囉. 我都無過繼左比任何人而我父母兄弟妹都無野喎

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

同意呀... 我聽過都是咁講

聽講話係遲婚. mak ling ling 就話唔正常婚姻, 如男大女10年以上或細過自己囉. 我都無過繼左比任何人而我父母兄弟妹都無野喎

男爵府

唔好意思,見你地講開掌相,順便問下,有無人知如果笑的時候對眼的尾部向下(唔笑時唔覺向下),係代表什麼?因我見多數人笑時眼尾向上。

別墅

川字掌係三隻紋分開,話有川字掌0既人有小聰明,要遲婚,因為條命比較硬,驚父母受唔起,所以要過繼俾人!

信則有不信則無,我覺得驚咪做d野,唔驚咪由佢囉! :mrgreen:
看得起肩膀,放得低重擔!大家活在快樂中 :-) 開心係成功0既開始 :cheeze:

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係川字掌呀, 正常人, 正常婚姻, 正常仔女....
不過"研究發現", 川字掌既人都係比較硬頸固執, 自以為是, 唔易聽人意見, 所以傳統上黎講, 對老公就唔夠"柔順", 所以話易離婚lor

超級版主

2020勳章 2018復活節勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Kayloveed 寫道:
川字掌係三隻紋分開,話有川字掌0既人有小聰明,要遲婚,因為條命比較硬,驚父母受唔起,所以要過繼俾人!

信則有不信則無,我覺得驚咪做d野,唔驚咪由佢囉! :mrgreen:

我阿姨所講o既就係咁,所以我囡囡要過繼比人,亦都講左最好係今年做得到,但我就唔想,最慘話事權唔係我手囉•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

伯爵府

2020勳章

過繼比人係點解 ?-( ?-( ?-(

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

2020勳章

talkative 寫道:
[quote]
CMMANDY 寫道:
過繼比人係點解 ?-( ?-( ?-(

比人做仔 [/quote]

可唔可以繼比觀音娘娘

公爵府

2020勳章

Charlotte_mom 寫道:
我都係川字掌呀, 正常人, 正常婚姻, 正常仔女....
不過"研究發現", 川字掌既人都係比較硬頸固執, 自以為是, 唔易聽人意見, 所以傳統上黎講, 對老公就唔夠"柔順", 所以話易離婚lor

我同意這講法, 因為我都係這性格 - 比較硬頸固執, 自以為是, 唔易聽人意見, 所以傳統上黎講, 對老公就唔夠"柔順", 所以老公成日都話要離婚

男爵府

"川"字掌唔知係唔係會遺傳,我媽咪有,我有,仔仔一樣有.至於性格 - 比較硬頸固執,我都信,但話婚姻唔正常就唔多信,我同我媽咪都有正常婚姻喎!

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

事業有成

侯爵府

畀面勳章

我,我老公,同埋我囡囡都係川字掌,我同我老公都好固執,好火爆,希望第時囡囡唔係咁啦

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
陪月好貴 ... 2 3 4 5 6 .. 8