母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: medela 電泵使用技巧

Gloria,

我找到個網站係 Ameda
http://www.homecare-medical.com/php/shop/big5_shop.php?locat_id=85&detailFlag=1&HPSESSID=c090620490f3abc0a1fb0f62ca9dae9f

但無寫價錢,我想問
http://www.smartclub.hk/photos/albums/userpics/10094/head-1.jpg_Thumbnail2.jpg

大宅

私諗住一邊泵, 一邊餵. 其實用邊隻band好? 手泵定電泵好d

大宅

我想問個泵駛唔駛用力少少按係乳房ga? 如果唔按實, 咁ma好容易入風, 吸唔到law!? 其實姿勢有無影響ga?

男爵府

moominchan 寫道:
[quote]
lovemybb 寫道:
可否幫忙解答以下問題?thx!

[quote]
我用手泵時,通常5分鐘後就無奶出,我要放開個泵,用手按摩,等再有let down時再用泵。咁如果用電泵,係咪全程30分鐘放係乳房,由得佢自己泵?
[/quote]

我都想知道答案呀,咁兩隻手攞住個泵,咁咪冇手按摩個乳房囉?[/quote]你放低一個泵先, 有let down時再拎返個泵羅.

大宅

其實 let down 係咪即係噴奶反射呀?你地 let down 時係咪唔泵 d 奶都會噴出黎咁?

我只係會有時好容易泵,即輕輕力泵已經有幾條奶柱噴出黎,但係未試過唔泵都噴喎 ........

男爵府

如果我唔泵時,真的會自已射出來或突然滴好多出來

泵時:突然出得好快,由無什麼奶到突然出好多條奶柱!

禁止訪問

睛靈勳章

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊