想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

急問,在dr mao 做iui打排卵針

各姊妹

你們好!我已決定在dr mao 做iui,但需要打排卵針,現想請問有些曾經做過iui的姊妹,你們是回診所打針,還是自己打?,自己容易打嗎?

謝謝回覆
annievong

複式洋房

Re: 急問,在dr mao 做iui打排卵針

annievong,
我做過IUI兩次,不過我唔係睇Dr. Mao,我都係自己打針,好容易,因為e生會比支好似筆既'附助器'你,佢會係診所教你,番到屋企你照做就得,好簡單。

別墅

本來醫生都叫我自己打, 但我實在接受唔到, 最後叫左我老公上去診所學, 依家佢自己老公幫我打, 等佢感受下的的痛苦, haha!
因為愛...所以等待...

男爵府

由於我是家庭主婦, 所以我之前係上去Dr Mao 診所打針,
其實我見有sisters都係自己打, 如不放心, 就上返去打啦,
費事心掛掛啦.

洋房

annievong
我做iui3次了!我都是自已打針,好容易學咋!如果你怕打針,你可以叫你老公去學呀!

男爵府

請問收費如何??可否告知
annievong 寫道:
各姊妹

你們好!我已決定在dr mao 做iui,但需要打排卵針,現想請問有些曾經做過iui的姊妹,你們是回診所打針,還是自己打?,自己容易打嗎?

謝謝回覆
annievong

洋房

我想問問打針打什麼地方? 會唔會好 :-(

洋房

複式洋房

打在肚臍下方,一D都唔痛,ok 我現在都是自己打

洋房

有什麼用 ?
打幾多日 ?

大宅

annievong,

點解你打係肚臍下方, 我做IUI 有支針(令EGG 大) , 係打大脾的, 排卵針就打係PAT PAT 到, 不過要姑娘打的, 因為PAT PAT 多血管, 要學過先得.

MINNIE

別墅

係呀, 我都係打大脾(打egg針, 令egg egg 長得好d), 支針細好多, 到egg夠大時, 就打排卵針, 打pat pat, 姑娘打的!

洋房

打幾多日 ?

大宅

QQYee,

要視乎個人既反應快定慢. 我就打4針到, 隔日打.
到EGG夠大啦, 就會打排卵針.

minnie

別墅

Minniechung 寫道:
QQYee,

要視乎個人既反應快定慢. 我就打4針到, 隔日打.
到EGG夠大啦, 就會打排卵針.

minnie

我都係呀, 隔日打, 打4次, 到egg夠約1.8mm時就打排
卵針!

首頁

尾頁

跳至