論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

印印做

大宅

Re: 來

唔准化粧係指定動作 la!佢嚟上工時,你無俾d rules 佢咩?你最好快d 俾d rules佢跟。

別墅

我諗佢係想搏炒
咁貪靚嘅工人, 你固佢會唔會俾心機做嘢呢
再者, 通常呢種人都不甘現狀...
換過個啦!!

大宅

宜家d工人真係好似黎旅遊咁, 我個印印又係咁,
成日做facial及挮腳毛手毛, 鬧左好多次都係咁,
我原本都好想炒左佢, 但由於佢話我知, 佢唔會
自己走, 因為無錢補, 要等我炒佢就有錢, 所以
我話佢知我無錢炒佢, 我只會叫佢做多d野。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

佢係米又想搵鬼佬嫁呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

I think you should change for another maid lar. If the maid 化哂粧同穿露臍衫, she will not be a disciplined and practical maid.

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

別墅

給她員工手則

別墅

Ya, agreed fire her lar. Most of the time when i saw the 印印 in Causebay Way, all make up 露臍衫, yellow hair, tom boy, i will think poor us, why and who will allow those 印印 wearing like this. All the BK moms here, please notice your印印 not allow them to doing this things, they are coming to work not to play, right.

子爵府

都係炒啦, 呢d 隨時攪大個肚番嚟, 你到時仲要照顧佢呀!
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

伯爵府

我屋企個印呢幾日涼左都即刻換長袖衫褲, 妳個印仲露臍咁"熱"?

同意俾份house rule 佢簽, 同埋一見佢化妝就即時去洗面. 另外, 話之佢穿得幾sexy都好, 要佢穿件大風褸遮住 (喂, 佢貪靚冷親睇doctor咪又係妳俾錢?)

民房

引文 : "esmehouse / 佢係米又想搵鬼佬嫁呀"

係都唔出奇. 我第二個菲妹上公工未夠一個月已經去咗lamma island 揍鬼佬, 還被我知到咗. 佢識男朋友唔緊要. 廿多歲女未結婚, 識男仔好正常. 但識埋晒d 死窮鬼 (住lamma island 的鬼老多數係無固定職業的來港過客), 開工時個人就係到, 個心就唔見咗. 請佢返嚟幫唔到手, 還要睇住佢. 最後唔夠一個月就炒鬼咗佢. 佢就發, 返一個月(那個月佢同渡假無分別) 支兩個月薪, 還送機票.

民房

我個工人bunbun上次唔閂門換衫都俾我鬧餐死..但我見佢平日又著t shirt果種(都唔係sexy果種)la..我都算~當佢果次係唔小心....
如果佢係著成咁樣出街既話,俾d街坊見到..真係俾人笑ra~~!我一定唔俾...

仲有我想問有咩員工守則架...我想要一份呀..可唔可以俾我呀..
POLLYPANG 寫道:
給她員工手則

別墅

呢d姣屎登篤一定無得留底,費事大左肚你仲麻煩!

大宅

You are absolutely right! Be firm on this matter, make sure she'll never do this again, don't let her wear those clothes in/out of yr house. [quote]
todeardoris 寫道:

印印做

珍珠宮

真係好姣又貪靚你工人,化哂粧同穿露臍衫想出去溝仔咩,要好好同佢講清楚工人的身份和灌輸d正確知識. :tongue:

首頁

尾頁

跳至