想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

想生bb

我已結婚六年......老公現在好想有自己既小朋友.....冇避孕但都冇bb.....請問有冇人知道香港區邊到有好既婦產科醫生介紹呀........心急人..... :-( :-( :-(

複式洋房

Re: 想生bb

keroppiyan,

你睇吓呢個網幫唔幫到你

http://www.hkinfertility.com/new/

男爵府

keroppiyan
你叫得自己做心急人, 0甘你一家好緊張ga la.
千萬唔好呀!! relax 係bingo 首要條件.

複式洋房

keroppiyan,

你試咗幾耐呀? 我都試咗半年都無啦....
開頭我都好唔開心o架,慢慢學習放鬆
順期自然啦,自然得黎既bb係最好
無謂強求,上天自有安排 :-P

希望你早日bingo!

大宅

keroppiyan,

我情況同你好似, 而家都係唸緊係唔係要睇醫生... :cry:

別墅

keroppiyan
我們和妳一樣都是很心急,多d上黎傾下啦!我們一起想辦法,一起支持對方,總有一天我們都要一個可愛bb!

民房

唔該晒.....我會睇吓你send比我條link啦.......

民房

你都好心急呀.....你試咗幾耐呀.....但我check咗我有一邊輸卵管塞咗呀......所以仲唔開心呀....... :-(

民房

Hi Alice00:

你點呀.....快d去睇醫生啦......不要太遲呀....你結咗婚幾耐呀......我六年啦.......所以心急d......

民房

hi chuchub:

我其實試過量體溫加睇醫生....將老公個d精子直接放入去既方法......都唔得......(大約半年)......另加順其自然既方法......都唔得........睇過中醫.....佢叫我全部凍飲都唔得.....因我身體太弱.......所以難d有bb.....就係咁啦..... :-( :-( :-(

民房

hi kuen kuen:

多謝你呀.....我都係個friend教我上呢個綱咋.......多多指教....一齊努力......加油......

民房

hi wakuwaku:

你好呀.....你生咗bb未呀.....真的我現在比較緊張同心急.....好大壓力呀.....因為老公想我生bb呀......而自己身體又差d.....一邊輸卵管塞咗.....所以比較心急.....你有冇好既婦產科醫生介紹呀....

大宅

keroppiyan,

The same as u, I also married for 6 years already.And I began to have the family plan since last year. After tried 3 months, I ever bingoed but finally had miscarriage around 8 weeks pregancy in last year.

Then in this year, I already tried near 6 months, but still nothing gained. Hubby is earger to have BB as your case, so we are considering that whether we should have a body-check now (did that two years ago). but friends & dr. advice it is better to try it by nature at least two years, what is your comments? I am a little confused~~~

keroppiyan 寫道:
Hi Alice00:

你點呀.....快d去睇醫生啦......不要太遲呀....你結咗婚幾耐呀......我六年啦.......所以心急d......

民房

原來你既case同我差唔多.......我既意見都係自然d....順應天意......睇醫生係想check清楚身體有冇咩嘢問題....等自己可以安心d.....因為我check咗我其中有一邊輸卵管塞咗......機會只得一半.......所以先提意你去睇醫生check吓......

大宅

keroppiyan,

我想請問如果睇醫生要check D咩嘢好? 定係only俾Dr advise? 同埋好似你咁check一次大致要幾多錢呢? 我都幾認同你的提意, check過安心d~~~

anyway, let us encourage each other be relax more, and may all sisters here bingo soon & all the best!

子爵府

keroppiyan 寫道:
我已結婚六年......老公現在好想有自己既小朋友.....冇避孕但都冇bb.....請問有冇人知道香港區邊到有好既婦產科醫生介紹呀........心急人..... :-( :-( :-(

我都結左成五年婚啦.都係冇避孕而冇bb...你既case,一定要睇醫生,唔好浪費青春啦.
你M準唔準架?

首頁

尾頁

跳至