意見反饋
義工

潮流時尚 今日: 137|主題: 89754

跳至
歐洲買LV幾多折???

大宅

國民生產總值:3548

歐洲買LV幾多折???

請問知唔知道 而家係歐洲買LV, 連退稅大約係HK既幾多折??

THANKS!

大宅

國民生產總值:2246

Re: 歐洲買LV幾多折???

大約7-8折啦, 但都要睇吓咩款喎! 新款梗係唔會平得多啦! 但d款一定會比香港齊同多!

該用戶已被刪除

複式洋房

國民生產總值:267

我岩岩搵朋友幫我係法國買左個袋,$4800
而香港賣6250

男爵府

國民生產總值:9250

琛豬ma 寫道:
而香港賣6250

請問你買邊個款呀?我最近都有朋友幫我去買呀!

男爵府

fredericayang7701 寫道:
我在今年8月時在米蘭買了LV錢包(有拉鏈放coins)和手袋(牛角袋),計算對兌價和退稅後與香港價錢比較,大概是7折。況且近日歐羅都低了,是時候入貨了。

請問你個銀包香港賣幾錢呀,真係有7折咁多?

禁止訪問

國民生產總值:1457

翡翠宮

國民生產總值:90689

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

得8折, 無7折咁多, 有

珍珠宮

國民生產總值:45500

2019新春慶豚圓 2019勳章

I bought one speedy 30 few months ago $3406 in France and HK sell $4650 now.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

別墅

國民生產總值:883

咁知唔知係英國買有幾多折呀!!

男爵府

Eaton 寫道:
咁知唔知係英國買有幾多折呀!!

我個friend話同hk一様

複式洋房

happyvv 寫道:
[quote]
琛豬ma 寫道:
而香港賣6250

請問你買邊個款呀?我最近都有朋友幫我去買呀![/quote]
我買左呢個呀!

男爵府

琛豬ma 寫道:
[quote]
happyvv 寫道:
[quote]
琛豬ma 寫道:
而香港賣6250

請問你買邊個款呀?我最近都有朋友幫我去買呀![/quote]
我買左呢個呀![/quote]

睇唔到

複式洋房

大宅

睇唔到既.... ....

男爵府

睇唔到

該用戶已被刪除

珍珠宮

國民生產總值:45500

2019新春慶豚圓 2019勳章

歐洲買LV幾多折???

Just for yr ref.
I asked my brother to buy it in Italy yesterday.
1) Popincourt (M40009) is sold at HKD 5,650. 12% tax refund = Euro $440 x HK$9.7 = HK$4268 (24.5% cheaper than HK)

2) Speedy 30 (M41526) is sold at HKD 4,650. 12% tax refund = Euro $365.20 x HK$9.7 = HK$3543 (23.8% cheaper than HK)

3) Port-Billets 9 Cartes Credit (Monogram) (M60930) is sold at HKD1,950. 12% tax refund = Euro $154 x HK$9.7 = HK$1494 (23.4% cheaper than HK)

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

Wah~!!!
多謝cindyc 咁 update 咁詳盡既報導...

如果有埋相睇就好囉... hee ~!!!

大宅

m4009 係唔係 手揪三角朱古力???
咁...(M60930) 係咩???

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.