產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

真係好醜怪, 又唔想見人

有冇懷孕媽咪, 懷孕期生到全面都係暗瘡, 又紅,又腫, 又有膿, 真係好醜怪, 又唔想見人, 又唔想出街, 會唔會好返, 會生到幾時, 你地會點做,

複式洋房

Re: 真係好醜怪, 又唔想見人

我都係呀.....我之前冇乜暗瘡家....但而家就 :-( :-( 就連同朋友出街,想化妝好睇d.....一見d朋友就話,做乜你d皮膚咁差既????????? :cry: :cry: :cry:
[img align=right]http://img.mms.sohu.com/mms/1841/65/70065/p2.gif[/img]
該用戶已被刪除

別墅

我之前陀我仔時都係咁, 鏡都唔咁照, 過渡期咋, 生完會好番架, 放心啦!

複式洋房

我呢個week都覺得個nose大左同額頭有瘡瘡,都唔知點算,雖然未係好嚴重,但下個week先至5個月,有排都未生得,聽日先再見e生,可能會話我知囝定女...唔知係咪真係好似d老人家話生囝會醜怪d...

係呢,你地而家幾多月同埋知囝定女未呀?

複式洋房

我16週啦...但未去照係仔定女....照左話你地知呀.....
[img align=right]http://img.mms.sohu.com/mms/1841/65/70065/p2.gif[/img]

大宅

我都係勁醜樣呀,本身既皮膚都唔係咁好,而家陀住bb,搞到直程無忽好,又痕又乾又多粒粒,仲搞到好多印,前幾日朋友同我慶祝生日,仲話我做乜搞到咁醜樣~ :-(

別墅

係喎好多人都係成面暗瘡就生仔喎

禁止訪問

侯爵府

我冇生暗瘡嗰d,係咪因為我陀女呢

別墅

乜唔係生仔會醜怪d,因仔會分泌男性賀爾影响媽咪。

大宅

我係生囝囝. 但大肚時d皮膚仲好過未有時喎.

大宅

我都係囝囝. d皮膚仲好過未有時喎.

別墅

我都係馱仔, 但皮膚都ok架...你地有無keep住護膚呀? 唔懶得架! 我早幾個月嘔得好利害, 真係無mood做mask, 不過, 就keep住搽護膚品, 特別係保濕果d...依家嘔少左, 雖然都會成日胃痛唔舒服, 但開始一個星期做番1-3次水份mask...當皮膚夠水份, 就唔會咁易積聚油份爆瘡瘡...補充一句, 我飲水會反胃, 所以我諗我從喝水中吸收水份未必夠, 所以護膚就特別要注重保濕.

大宅

Mrs.Fong 寫道:
我都係馱仔, 但皮膚都ok架...你地有無keep住護膚呀? 唔懶得架! 我早幾個月嘔得好利害, 真係無mood做mask, 不過, 就keep住搽護膚品, 特別係保濕果d...依家嘔少左, 雖然都會成日胃痛唔舒服, 但開始一個星期做番1-3次水份mask...當皮膚夠水份, 就唔會咁易積聚油份爆瘡瘡...補充一句, 我飲水會反胃, 所以我諗我從喝水中吸收水份未必夠, 所以護膚就特別要注重保濕.

你都成日唔舒服呀? 我都係呀, 我覺得好辛苦呀 :-(

大宅

試下唔好用咁多護膚品同唔好化咁多妝丫, 我剛有左時都係好多暗瘡, 完會失控, (不過我陀既係囡囡呀), 之後我索性洗完面乜都唔搽, 只係返工化妝時搽d, 同埋個妝薄d, 我而家touchwood冇暗瘡, 皮膚ok啦

別墅

sweetiecoco 寫道:
[quote]
Mrs.Fong 寫道:

你都成日唔舒服呀? 我都係呀, 我覺得好辛苦呀 :-( [/quote]

係呀, 近日重胃痛到個背脊好痛, 又多胃氣....好辛苦呀!!!!!

複式洋房

我個樣都好殘,黑眼圈勁大,個鼻又紅又大,好醜樣。化粧都唔上粉,仲要用好多遮暇膏遮醜。

大宅

mrs fong
我每朝刷牙就作嘔, 返工落車又作嘔, 食完早餐又想嘔, 聞到咩味又想嘔, 又眼睏...好辛苦呀 :-(

別墅

sweetiecoco 寫道:
mrs fong
我每朝刷牙就作嘔, 返工落車又作嘔, 食完早餐又想嘔, 聞到咩味又想嘔, 又眼睏...好辛苦呀 :-(

你係唔係頭3個月? 我已經26wk, 都係咁, 唯有安慰自己, 希望在明天, 明天會舒服d啦! :-(

首頁

尾頁

跳至