樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

租金走勢

你地覺得租金走勢係向上定向下???

複式洋房

Re: 租金走勢

向上

大宅

我覺得下年會向下~~
EmilyBeer 寫道:
向上

大宅

因預期息口仍向上, 有d人會寧願租樓都唔去買樓, 所以需求會大增, 有見及此, 業主一定會上調租金! 所以我睇"升"多!

大宅

mo2011

唔好意思, 我係睇跌既... 我始終覺得 d 樓價會有 adjustment. 如果樓價真係會跌, 炒家放唔倒層樓, 佢地唯有放租. 基於 supply & demand 既原理, 我覺得多租盤自然租會平 lor. 唔知 arm 唔 arm 呢?

子爵府

agree

Retail 寫道:
mo2011

唔好意思, 我係睇跌既... 我始終覺得 d 樓價會有 adjustment. 如果樓價真係會跌, 炒家放唔倒層樓, 佢地唯有放租. 基於 supply & demand 既原理, 我覺得多租盤自然租會平 lor. 唔知 arm 唔 arm 呢?

伯爵府

好呀好呀,因為我租緊樓~~
Retail 寫道:
mo2011

大宅

米水

我都係咁諗, 死啦, 我地好似好黑心咁...
米水 寫道:
好呀好呀,因為我租緊樓~~ [quote]
Retail 寫道:
mo2011

[/quote]

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Retail 寫道:
mo2011

你睇得個市好通透.

大宅

I agree with Retail. But I think it has only slightly adjust to the rental market. Some of the owners they prefer to sale the premise rather than to let them because many of them are very 有實力. :mrgreen: :mrgreen:

大宅

HinMa

你過獎啦 , 我只係覺得香港經濟唔係真係好似出面講得咁好 lor. 講真, d 樓價係咁升, 人工無得加, 個市點炒得起?? 而家重話有埋禽流感, 咁多 uncertainties, 個市會更加靜...

首頁

尾頁

跳至