意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 5|主題: 85000

nuk 奶咀(瓶)

大宅

國民生產總值:1656

nuk 奶咀(瓶)

我用nuk瓶喂奶一個月左左,個奶咀(黃色嗰隻)開始"痴立立",係好'痴'。請問是否正常? 還是個奶咀溶咗?仲可唔可以繼續用?

大宅

Re: nuk 奶咀(瓶)

補充: 我係用蒸氣消毒的。

大宅

國民生產總值:2399

我都係用nuk d 奶樽同咀,不過我就用透明的,因為d sales話,如果烚得太多,d 黃奶咀會變架,你不如試下轉左用透明個d,可能會好d架. :lol:

男爵府

國民生產總值:5335

2019新春慶豚圓

2fungs 寫道:
我用nuk瓶喂奶一個月左左,個奶咀(黃色嗰隻)開始"痴立立",係好'痴'。請問是否正常? 還是個奶咀溶咗?仲可唔可以繼續用?

I wanna know it too

[url][/url]

大宅

miaooo,
嘜你都有同樣情況咩?!

大宅

國民生產總值:2115

According to Nuk's instruction manual, the lifespan of those yellow (latex) teats is only around one month ah!

For the transparent (silicone) ones, around 2-3 months.
  Lulube was born weighing 3.2 kg

大宅

咁我要即刻去買過新奶咀用。
死啦,唔知亞b有冇食咗d膠落肚o忝。

民房

國民生產總值:65

nuk黃色個隻的使用壽命都是個零月咯咋,因為質地會比白色個衹柔軟,喬喬初生個時用黃色嘅,一路大個就轉用白色嘅了

大宅

其實初時個sales介紹我用黃色嗰隻,因為適合初生吃母乳bb。我幾日前已換了透明的nuk咀比bb,佢第一次食有點猶'疑',不過現在已吃得很好。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.