跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

可否分享你地d仔女起邊度學彈琴

如題,我個仔起般咸道‘五洲琴行’學緊,覺得麻麻地。所以想參考一下大家的經驗。

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

大宅

Re: 可否分享你地d仔女起邊度學彈琴

堅道尾近公園有間叫樺彩, 都係人地介紹, 我個仔而家四歲幾, 學得都幾好, 佢都幾鍾意去上堂。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 可否分享你地d仔女起邊度學彈琴

東京mewmew,

thx for your info

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

複式洋房

我囝囝係大道西間musicjones學,覺得幾好,可參考www.musicjones.com.hk

原文章由 3littlepigs 於 05-11-7 09:57 發表
東京mewmew,

thx for your info

洋房

私人
導師家
卑路乍街

男爵府

Can u pm me details?

Tkx

原文章由 Stephanietse 於 07-11-12 12:11 發表
私人
導師家
卑路乍街
:-D :-D :-D :-D

洋房

回覆 #1 502 的文章

已 PM
收到未?

男爵府

原文章由 Stephanietse 於 07-11-12 15:23 發表
已 PM
收到未?

我個Kid响今年7月換左個新老師, 之前果個只教左一首考試歌,其他Scale, Sight Reading, Aural 又唔教,
但今次十月考試 竟有Merit (121分), 我好多謝呢位新老師, 而家要準備5級樂理

[ 本文章最後由 mom5354 於 07-11-14 12:46 編輯 ]

伯爵府

第三街滙弦,小兒個老師唔係唔好,但距離我既要求還有一段路, 又未差到要立刻換老師,但如果佢沒改善,我會”陳”機轉老師,如佢大肚要生仔。。。時等,或者再睇定d,因為轉老師對亞仔有影響,而琴行都未必鐘意,成為問題媽媽時就好多野都唔方便。

就算同琴行,個個老師都唔同。所以真係好難講。之前因為我有個同事個女係個間琴行學緊五級,佢覺得個老師唔錯,之後我打比佢,佢話太忙唔收新學生,所以我先打去琴行問,琴行就比左呢個老師比我。

首頁

尾頁

跳至