夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

借錢 !

我覺得自己太意氣用事, 我借o左 3萬蚊比我男朋友, 佢用o黎還 Card 數同交稅, 本來我係唔會借比佢, 但係上星期同佢 D 屋企人食飯, 佢亞爸, 亞媽, 同佢細細聲講叫佢搵上年梁小姐, 跟住佢亞媽話幫佢拆o左稅局D信, 話要交 $1,4000蚊 稅. 咁食完飯. 我問佢搵o羊上年梁小姐, 佢話係舊年銀行借錢 交稅 "ga"梁小姐. 當時真係好激氣, 點會有亞爸, 亞媽叫個仔去借錢, 都唔自己借錢比個仔. 佢亞媽之前仲話同佢還 Card 數, 你地話o羊叫還Card數, 緊係一筆過清, 點會還幾千錢蚊, 仲有成萬蚊Card數. 谷鬼氣咪借3萬錢比佢. 佢已經住係我度, 雖然佢每個月比 $3,000蚊我, 但全包宴, 你地話我係咪蠢 !
:-( :-( :-(

翡翠宮

Re: 借錢 !

兩情若時長久時又點可以用個蠢字黎形容, 不過借完比佢掉頭走左先用蠢字都未遲

其實佢點解會欠咁多咭數, 唔夠使定賭錢, 咁事實佢亞媽又真係有幫過佢, 但可能佢兩老都有限錢睇開d老人家d錢唔好吼住先得架

人地又無開口你又做咩自告憤勇呢, 咪隻耳開隻耳閉算囉, 不過唔借都借左囉, 咁你好好地keep住同佢既關係還清楚條數下次唔好再自告憤勇囉, 反正你地都仲一齊有福齊享嘛, 唔好喊事情可能唔係你想像中咁壞 反事向好個方面諗

珍珠宮

恕我直言, 典解你男朋友ng自己儲$$$還卡數同埋預留番$$交稅 如果冇$$$仲要'look'咁多$$$card數 你男朋友自己都有嘢做仲要交$14,000稅應該對自己的野負責任wor~

因為我父母都係好辛苦養大我地幾兄妹, so me chi佢地d$$$都好辛苦儲番lai, so 我寧願自己慳d都ng問佢地借$$$.

你覺tak自己蠢係你借$$$俾男朋友定係你six度ne個男朋友ne

伯爵府

ringoivy 寫道:
...........人地又無開口你又做咩自告憤勇呢, 咪隻耳開隻耳閉算囉, 不過唔借都借左囉, 咁你好好地keep住同佢既關係還清楚條數下次唔好再自告憤勇囉, 反正你地都仲一齊有福齊享嘛, 唔好喊事情可能唔係你想像中咁壞 反事向好個方面諗

agree! 佢無乜差錯咪當幫下佢囉, 但唔可以長期係咁喎! 如果可以, 最好要佢分期還返比你, 呢 d係男人既責任心問題, 唔駛佢還就驚佢仲有下次呢!

若果我個仔係成日都洗大咗, 要借錢但又無錢還果隻, 我都未必會幫佢揹數或比大筆錢佢, 咁樣只會害佢, 叫佢借財仔...等佢自己負返責任, 試下比人追數既惶恐日子, 反而有個教訓!

大宅

你覺tak自己蠢係你借$$$俾男朋友定係你six度ne個男朋友ne.

兩樣都有 !

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

洋房

佢既然係你男友,你又肯借錢俾佢咯,咪信住佢先囉,佢都無話唔還,你唔放心嘅咪同佢講好每個月還幾多囉。其實你係鍾意佢嘅就無得計咁多架喇。

大宅

其實我唔係驚佢唔還, 係我覺得自己付出太多, 佢已經同我一齊住, 但間屋係我買 "ga" , 我又大佢兩年, 我覺得依家似養小白臉多 D .

翡翠宮

你點可以咁諗架, 佢聽到好好hurt架, 我都唔知你係咪鍾意佢架, 若果係鍾意又點會講埋d咁既野架

別墅

係咪想人贊下你呢?
對男友/老公好, 應該的呀.
你愛他嗎? ? !!

大宅

其實大家記唔記得, 我以前 post 過佢上yahoo 識女仔 ......., 我覺得依家唔係再咁鍾意佢.

別墅

DickDon 寫道:
其實大家記唔記得, 我以前 post 過佢上yahoo 識女仔 ......., 我覺得依家唔係再咁鍾意佢.

o甘, 下次妳做野咪o甘沖動啦,
情動就放水
無情就刪閘
又唔洗o甘樣..

翡翠宮

嘩幾時既事, 咁你明知佢上綱溝女仲借錢比佢, 真係 咁你仲更加要佢分期付款還, 在佢未還清d錢前唔好再借, 仲有咪比佢知佢想飛佢添呀, 否則你真係楂到無呀 :-( :-(

公爵府

嘩............., 俾人財色兼收
你要瘟仔, 貼錢都要喇~
你同佢一齊, 你開心的話, 就唔好計.

佢咁大個仔, 我係佢老豆亞媽就唔會幫佢還,
子欠母還

恭賀新禧,迎春接福!

子爵府

好媽媽勳章

算啦...唔借都借左囉...下次諗清楚先...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

if u love him , dun silly ge .. i hope he will t reat u good la ..

洋房

我都覺得你有d蝕囉,
1. 自己係成年人, 用幾多, 洗幾多, 都應該有分寸既, 可能借錢交稅好多人都會咁做, 不過都應該由佢自己諗掂囉! ?-(
2. 住o係你度, 比d錢你, 咁就要睇下佢d態度, 如果乜野都好似"老馮"咁就唔係幾好囉!!

如果唔係好鍾意佢, 咁不如算啦, 我估你對錢銀都唔係好斤斤計較果隻, 無謂拖拖拉拉, 訓醒又係一條好漢啦!
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至