論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

工人餵奶比BB時洽眼瞓.........好險呀!!

上次見到佢抱住亞BB快跌落地,剛剛我見到就大講聲叫她, 真險!!!

各位媽咪爹d, 你地有什麼方法另到工人唔洽眼瞓???? 精神d.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 工人餵奶比BB時洽眼訓.........好險呀!!

佢好夜
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

佢平時有幾耐時間訓?如果有8個鐘都係咁,就唔關唔夠訓事,係佢有無心去頂!

我地個時規定工人一定要坐o係地膠餵奶,即使bb 跌,都無咁危險。

炳就一定要炳佢,如果無改善,一係你就唔使佢餵奶,一係就炒。

大宅

waw, very dangerous wor....
It really depends on the kind of maid... if she is full of energy or not, need to sleep a lot or not, etc.

複式洋房

我就係因為佢成日洽眼訓所以炒了佢。你可以先警告佢,如沒有改善就炒啦。

複式洋房

個印印每早約7点起身, 做嘢很慢,....所以很夜瞓,....1点瞓, 冲凉4-5個字, 洗頭就7-8個字. , 妳話佢妳話佢唔夜瞓都幾難... :evil:

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Let her has enough sleeping time.

大宅

以前我個衰工人都是常常釣魚,又唔要take care bb,都慢吞吞。點push都冇用,妳要keep en eye or give warning if necessary,否則就同佢say goodbye!

珍珠宮

1點訓就夜左d, 不如train佢快手d & effective D啦

別墅

Re: 工人餵奶比BB時洽眼瞓.........好險呀!!

jvc,

我同你有同一遭遇呀!工人一半夜餵奶比BB時洽眼瞓,比我見到,有兩次 tim! 有咩辦法呢!

Angelbaby
芹樂園[img align=left]

男爵府

應該要提醒佢打醒精神,小心bb!
但...講真我日頭做野,半夜餵阿b飲奶時我都間中釣下魚,
所以我一定坐係床,面向入面,萬一失手...阿b都係跌落爸爸的肚腩度,實無事...
所以我堅持阿b同我一間房,夜晚唔比工人睇,驚佢日頭做成日(就算無做成日野,但6am-11pm都無正式的休息,正常都會倦),半夜實無精神餵奶,做阿媽的都會洽下更可況係工人...

男爵府

我舊印印都試過幾次抱住bb飲奶時訓著, 好在第二, 三次時比我發現, 帶佢返agents度鬧同埋再訓時就即炒, 好在之後都冇發現佢再係咁.

我覺半夜時最好自己餵奶, 將心比己~工人只係來打工, 點會用心去湊oY, 尤其半夜咁眼訓真係咩事都會發生, 都係小心d好; 我會等工人夜晚有足夠睡眠, 咁日頭佢都會精神d去湊bb啦!!

首頁

尾頁

跳至