意見反饋
義工

自由報料 今日: 70|主題: 268070

開冷氣

複式洋房

國民生產總值:356

開冷氣

請問你地仲有冇開冷氣瞓呀??亞仔3歲, 唔開冷氣瞓度成頭濕曬, 開冷氣成日踢走被, 晚晚碌來碌去, 好煩呀!!! 開冷氣又凍, 唔開又熱, 又冇計???
Hi!!我叫做斳斳呀!!

大宅

國民生產總值:1484

Re: 開冷氣

DeannaMa 寫道:
請問你地仲有冇開冷氣瞓呀??亞仔3歲, 唔開冷氣瞓度成頭濕曬, 開冷氣成日踢走被, 晚晚碌來碌去, 好煩呀!!! 開冷氣又凍, 唔開又熱, 又冇計???
DeannaMa, 開冷氣容易控制氣溫, 你試下開冷氣比亞b瞓, 到佢瞓左而有無汗時, 幫佢加件厚少少既背心仔, 才幫佢襟被, 咁就算佢碌來碌去, 都重有件衫仔ar, 我個囡家下就4歲都係好似你亞仔咁瞓架

別墅

國民生產總值:1043

我個仔都係好怕熱、容易流汗,不過我依家都無開冷氣,只
係用毛巾包住佢個肚,同穿長袖衫褲,開少計風扇,咁就ok
喇﹗

男爵府

國民生產總值:5574

開風扇比佢就得架啦, 這兩晚係熱返少少, 不過我自己都係開冷氣到半夜就熄o左佢, 因為越夜越凍

翡翠宮

國民生產總值:77439

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

ho_fish 寫道:
[quote]
DeannaMa 寫道:
DeannaMa, 開冷氣容易控制氣溫, 你試下開冷氣比亞b瞓, 到佢瞓左而有無汗時, 幫佢加件厚少少既背心仔, 才幫佢襟被, 咁就算佢碌來碌去, 都重有件衫仔ar, 我個囡家下就4歲都係好似你亞仔咁瞓架[/quote]

我同DeannaMa做法相同,我開24度
不過我唔會同阿仔"come"腳,無咁易踢被走!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.