跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Re: 可愛牛牛靚媽咪會 (Part 2)

CHICHI姐姐早晨

子爵府

一早就見到甜筒媽 :-( :-( 甘慘~~~

你要往好的方面唸,公司可能係比機會你~~你現在辛苦,等你搵多d錢~~將來聽筒就幸福d~~~~ 這樣唸,日子就沒這樣難過~~~

唸下甜筒拉~~~你就會開心d~~~

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

波波
我知道啦, 唔開心O既野我好快唔記得架, 亦會開心D諗快D有蚊買樓, 唔駛同99住

子爵府

你這樣唸就好~~~我地要齊齊努力~~~~搵多D錢

joannelai930 寫道:
波波
我知道啦, 唔開心O既野我好快唔記得架, 亦會開心D諗快D有蚊買樓, 唔駛同99住

琥珀宮

波波你有咩願望/夢想呀? 環遊世界

侯爵府

早晨呀~~ALL MAMI

男爵府

我都有願望! 找份好D的工作, 我之前的工作都算唔錯, 但近幾年真係 :-( :-( :-( 真係得個做字.
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

琥珀宮

May
咁晏o既

琥珀宮

咁加油呀
Mrswong1998 寫道:
[quote]

我都有願望! 找份好D的工作, 我之前的工作都算唔錯, 但近幾年真係 :-( :-( :-( 真係得個做字.

公爵府

早呀, 靚媽 ~

而家公司真係得個做字, 做得好都冇用 :tongue:

甜筒媽,
少見甜筒幾面, 但可以繼續搵錢, 為左甜筒, 加油呀

我而家都係煲白粥, 應該差不多比蝦仔試下紅蘿蔔 / 波菜喇, 有時都會比 dd 糊仔, 但糊仔好熱氣, 所以唔會比多.
[/url]

子爵府

我的願望呢~~~40嵗前就可以退休~然後就可以喜歡去TRAVEL~~~~過D自己想過的生活~~~哈哈~~~

發緊夢~~~

男爵府

蝦蝦

唔好咁快加波菜, 有報告話唔係太適合一歲以下的BB.
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

公爵府

係架? 我都係聽我弟婦講喳, 波菜有乜野問題架?

咁我諗住先試, 紅蘿蔔 --> 木瓜 --> 瘦肉 (只要煲出味唔食) 仲有冇其它呀? ?-(

幾時比果蓉蝦仔食好呢? 會唔會難消化? 佢岩岩先開始試食固體
[/url]

侯爵府

mrs wong & wingcc

請問轉奶粉~~點樣轉架~~ ?-( ?-(

侯爵府

蝦蝦

瑤瑤而家食緊瘦肉粥(2匙)~~瘦肉當然唔食~~

子爵府

may,
幫BB轉奶粉的時候~你不好立刻就比她食新的奶粉~你要新舊一起混合比她食~~等她腸胃適應落來~~(呢個時間大約維持2-3個星期左右),你就可以比BB食新的奶粉~~

mayken1612 寫道:
mrs wong & wingcc

請問轉奶粉~~點樣轉架~~ ?-( ?-(

子爵府

我個陣沒甘快比CHICHI食波菜~都係7-8個月到先比她食~
我會將紅蘿蔔~波菜~整碎曬~~然後會混合在粥仔比她食~

肉類我通常比她食味道~~肉呢~我起碼到9個月到先比她食~~~都係整到有甘碎得甘碎~~~

你地又不要買定架~碎肉機呀?

侯爵府

wingcc

點樣新舊一起混合比佢食~~ ~~係唔係咁樣呀~~一日五餐~~第1日第1,3,4,5餐食舊~~第2餐食新~~食兩日~~第3日第1,4,5餐食舊~~第2,3餐食新~~食兩日~~第5日第1,5餐食舊~~第2,3,4餐食新~~食兩日~~第7日第1餐食舊~~第2,3,4,5餐食新~~食兩日~~第9日~~就可以全部食新架啦~~

子爵府

may,
不係這樣~~係你沖奶粉比BB的分量~~
例如:一次食6安~~~你就要~~
舊奶粉:3安,新奶粉:3安~~~~

你就要按照她食的分量而分配~~~~明白嗎?

侯爵府

wingcc

哦~~原來係咁樣~~唔該晒~~ :wink: :wink:

首頁

尾頁

跳至