跳至

首頁

尾頁

大宅

腳踭痛, 大埔有冇得賣.......??

唔知係咪肥呢?!我對腳踭成日都痛,試用過竹酢好一陣又黎過。番工仲成日柺下柺下好似跛豪咁。我同事介紹我去買一對鞋墊,但我唔知大埔邊到買到。因為,我懶得出九龍買。哈哈!請幫下我,話我知呀。Thanks!
鞋墊名istra利士達矽膠鞋墊

複式洋房

Re: 腳踭痛, 大埔有冇得賣.......??

我以前都有腳踭痛, 之後睇醫生, 佢話我根膜炎.

大宅

咁你睇醫生後好番未呢?如果係好的,可以介紹我嗎?我有痛到呀媽都唔認得我呀,陰公!

男爵府

吉之島有得買,不過唔記得是否你隻牌子,
因有幾隻牌子的,但我試過都幾ok。
另根膜炎/肌肉炎可以去藥房買隻叫"服他靈"的藥膏搽,
最好上床訓前用,搽左就訓(洗乾淨腳先搽),
幾掂架。

大宅

真係唔該晒你們,我會去jusco睇下先。止痛膏就有啦!不過,冇效。

男爵府

"服他靈"不是止痛膏,是消炎膏來的,是一個藥劑師介紹的,
我都介紹左比d同事,佢地都話ok,好似30元左右,你可以試下,
雙管齊下會好d。

子爵府

我之前同你一樣既情形,去睇醫生,醫生叫我減肥,我都有買鞋墊,但效果唔及減肥甘好,如果真係因為體重問題,我勸你減肥會比較好,我宜家輕左,對腳踭真係一次都無再痛過啦,現在連鞋墊都唔駛著啦!

大宅

小琪,
哦!我都好想減呀,可惜自己好好好鍾意食野,重有個陪我添,就係我隻佬囉。一齊食野好正!不過,我真係好想減肥呀。請問有冇方法呢??教下我呀!

子爵府

泡泡浴 寫道:
小琪,
哦!我都好想減呀,可惜自己好好好鍾意食野,重有個陪我添,就係我隻佬囉。一齊食野好正!不過,我真係好想減肥呀。請問有冇方法呢??教下我呀!

你係咪全職媽咪?其實我同老公同你地一樣好鍾意食野架!
但係我成功減肥之後竟然激發起我老公,佢都減左10磅啦!
雖然宜家我唔係好廋好廋果種,望落去都係有少少肥,但係起碼真係好過以前好多,唔駛比人笑我有左幾個月,仲可以著到自己想著既衫,自信心都增強左!以前取笑我d人都讚我呀!

大宅

小琪,
咁你點樣可以成功減肥呢?請指教下我呀!

子爵府

泡泡浴 寫道:
小琪,
咁你點樣可以成功減肥呢?請指教下我呀!

最基本的步驟.....運動+節食

大宅

小琪,
我冇恆心,所以,我會try my best既。我今日病左,喉痛到腫左。

子爵府

泡泡浴 寫道:
小琪,
我冇恆心,所以,我會try my best既。我今日病左,喉痛到腫左。

我又係呀!痛左2日啦! 又無睇醫生?我今日去左睇啦! :-| 你要唔要返工架?

大宅

冇呀!我昨日同今日都冇番工,醫生話我喉嚨腫到頸都腫埋。之前,有少少cut,食左o的維多c就冇cut但o的菌去晒喉嚨到就衰左啦!未睇醫生之前講唔到野添呀,好慘呀。 :-(

子爵府

泡泡浴 寫道:
冇呀!我昨日同今日都冇番工,醫生話我喉嚨腫到頸都腫埋。之前,有少少cut,食左o的維多c就冇cut但o的菌去晒喉嚨到就衰左啦!未睇醫生之前講唔到野添呀,好慘呀。 :-(

我今日好番d啦!睇左二次醫生,你呢?

大宅

小琪,
我冇喉嚨冇痛啦!不過,而家喪咳,都唔知做咩咁。嘩!你睇左兩次醫生呀。咪好嚴重!

子爵府

日咳定夜咳?可能寒咳,煲薑水飲試下!

大宅

唔係寒咳呀,我而家好番晒喇!thanks!你好番未呀?

子爵府

好番啦!你有無買到鞋墊呀?

大宅

未呀!我今日買左竹酢頂住先,我己經用左好耐,都係冶標唔冶本既。

首頁

尾頁

跳至