美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

comvita康維他

http://www.glnz.com/shop/product_info.php?cPath=29&products_id=74
蜂膠丸$780/500粒
我見永安有專櫃做九折,是紐西蘭十大名牌,好似有點信心,請問有人吃過覺得如何?

男爵府

Re: comvita康維他

lee個牌子d 野好好架, 佢隻royal jelly我食左2年, 而佢其他野亦好好, 包括: 牙膏, 草本咳水for kid & 牛初乳片, 喉糖, throat spray, honey, 我上次去new zealand買左好多tim, 比hk平好多.....

別墅

bebe1217

謝謝你!我未見過賣廣告,所以唔知好唔好,明天去入貨
我去萬寧睇有隻'天廚',都要$198/80粒,個電視廣告好老套好似大陸貨,我都唔係好敢買

子爵府

我食緊佢的蜂膠, New zealand 買,足足平一半.

複式洋房

smartkaka
我都去萬寧睇"天廚", 大陸造
又見個盒寫住:小孩及孕婦不易服用

但見你個網址 comvita 康維他 , 小孩, 孕婦適用
好似好d

係唔係所有永安有得買, 其他百貨公司有冇呀?

複式洋房

bebe1217 and garon

你地食左, 見有咩好呀?

侯爵府

garon 寫道:
我食緊佢的蜂膠, New zealand 買,足足平一半.

我都係呀,香港未代理已有朋友係紐西蘭幫買我喇,真係平好多架

複式洋房

delet

男爵府

smallvv,
我唔係唔回覆你, 只係我見到有一位好心0既sister 搵0左兩條link 俾你. 我以為你會好apprecaited.

你真係0係一位好精明0既customer , 尼一點我真係好欣賞 我無你0甘詳細研究過丫, 我係見朋友食得好, 而且又有荀價, 我咪買lai 試. 最重要我知道佢係通過國家檢驗認可, 符合衞生標準... ...
但我覺得好奇怪, 你既然唔多對尼隻0野有信心, 點解仲要問我藥房有無得賣, 你想搵下邊度有平 d 買.
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=442790&forum=8&start=45&viewmode=flat&order=1
你對尼個產品有疑問, 你可以直接打去問0架. 因為你問我 d 問題都好專業, 我點識答你喎! 你最好打去0個間公司由佢0地 d 專業人仕解答你0既問題先正確ga ma.

另外你0地講緊0既comvita康維他, 係沙士時我都有食 PPROPOLIS EXTRACT. 當時係專登叫朋友寄返lai, 我媽咪, 兄弟姐妹, 老公屋企齊齊食. 不過 d 味道就相當難入口~~~

smallvv 寫道:
smartkaka
又見個盒寫住含量 : 每100克含總黃酮8200毫克
黃酮我都唔點解, 問wakuwaku又無覆, 所以無買

男爵府

smallvv,
smartkaka post 出 lai 尼條 link ma 有你所需0既資料 law, 乜你睇唔到咩? 仲要問0既? 你0甘細心唔似你喎!!

(post by smartkaka)
http://www.glnz.com/shop/product_info.php?cPath=29&products_id=74
蜂膠丸$780/500粒
我見永安有專櫃做九折,是紐西蘭十大名牌,好似有點信心,請問有人吃過覺得如何?

smallvv 寫道:
hola
仲有邊到有得買(九龍區)

別墅

smallvv 寫道:
smartkaka
又見個盒寫住含量 : 每100克含總黃酮8200毫克
黃酮我都唔點解, 後來才知由大一豆提煉出來,所以
胃潰瘍, 胃炎, 賢臟病, 賢結石, 痛風唔好食

smallvv
成份﹕每粒含250亳克純蜂膠精華,相等於原蜂膠500亳克(類黃酮含量是15PFL)。
'天廚'我見個盒寫每粒含400亳克純蜂膠精華,單從字面看成份應該較高,但紐西蘭產品好以有品質及信心的保證,有機蘋果醋我都打算買。
以我所知蜂膠之所以能夠具有殺菌防腐作用,就是類黃酮發揮的功效。
其他永安應該有,我問過屈臣氏只得細size,廣告單張列明uny,sogo....,但永安做緊九折,詳情你打去問代理

複式洋房

smartkaka
thank you

大宅

媽媽們,

請問在澳洲買會唔會平啲呢?

謝謝.

男爵府

smartkaka,
我朋友都同我講過'天廚'純蜂膠精華0既成份好高, 所以我ma 買 lai 試 law.
再者係有朋友食過好, 仲已經介紹0左好多朋友一齊食 ... ... 我都係因為近排抵抗力差, 又怕遲 d 抵抗唔到流感先向朋友8 d 增強抵抗力0既保健食品.

別墅

wakuwaku 寫道:
smartkaka,
我朋友都同我講過'天廚'純蜂膠精華0既成份好高, 所以我ma 買 lai 試 law.
再者係有朋友食過好, 仲已經介紹0左好多朋友一齊食 ... ... 我都係因為近排抵抗力差, 又怕遲 d 抵抗唔到流感先向朋友8 d 增強抵抗力0既保健食品.

wakuwaku
多謝回應 不過味道難食唔緊要,我都係買來大人食,增強抵抗力 :mrgreen:

男爵府

smartkaka ,
0甘又係, 都係大人食0者! 味道難食唔緊要, 最重要係增強抵抗力身體好丫ma.

我e 家都仲有proplis extract 係度, ng ~~ 聽完你0甘講, 好啦! 拎出 lai 食啦!! 橫店我e 家病緊, 增強/補充一下都好喎!! [size=large]元氣!!

複式洋房

wakuwaku

男爵府

smallvv,
你做咩0者?

smallvv 寫道:
wakuwaku

男爵府

如果個產品係好, 不論直銷或傳銷, 問題也不大~~ 只要價錢合理(有得更平就更好啦!)、物有所值, 我就接受!

對產品希望有多些了解才購買都是對的, 如果有更深入的資料想知, 一係可以自己上網check, 一係直接拎生產商電話查詢~~

男爵府

Shuit 寫道:
媽媽們,
請問在澳洲買會唔會平啲呢?
謝謝.

Shuit
在澳洲買唔會平好多呢! Not much difference than the price in HKG and quite difficult to find a shop that would sell this NZ brand.

首頁

尾頁

跳至