在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好想做全職媽咪呀...

我唔係全職媽咪,但我一個星期最少有兩日是全職照顧囝囝,但我真係好想做全職媽媽架............可惜經濟條件唔許可....... :-( :-( 有冇人可以分享下全職媽媽d經驗呀????? :idea:

大宅

Re: 好想做全職媽咪呀...

我係全職媽咪黎架~
講真我覺得做全職媽咪好辛苦~
如果冇人幫仲死~
日日要對住BB..又要諗下煮咩比仔仔食好~
自己既自由時間咪係11點之後~
成個人好累..但點都唔會訓~

到佢大個左~自己想搵工都好難~
同出面世界可能脫節~
有冇人請都係一個問題...
不過見到仔仔一日一日咁長大~
幾開心~

子爵府

WING86 寫道:
我係全職媽咪黎架~
講真我覺得做全職媽咪好辛苦~
如果冇人幫仲死~
日日要對住BB..又要諗下煮咩比仔仔食好~
自己既自由時間咪係11點之後~
成個人好累..但點都唔會訓~

到佢大個左~自己想搵工都好難~
同出面世界可能脫節~
有冇人請都係一個問題...
不過見到仔仔一日一日咁長大~
幾開心~
係呀~~
做全職媽咪好難 :-( 我以前返工都冇咁辛苦
我都好想返工,但bb又唔想比人湊
點都係自己湊好,因為可以同bb一齊成長
bb日日唔同,你唸唔到
佢突然識坐,突然識爬,突然識企
真係估唔到,
當你見到佢學識每一樣野係好開心呀
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

洋房

係呀~~
做全職媽咪好難 :-( 我以前返工都冇咁辛苦
我都好想返工,但bb又唔想比人湊
點都係自己湊好,因為可以同bb一齊成長
bb日日唔同,你唸唔到
佢突然識坐,突然識爬,突然識企
真係估唔到,
當你見到佢學識每一樣野係好開心呀

我而家就係全職媽咪,但餵多佢3個月人奶我就要搵野做,好唔捨得,餵左咁耐,每次睇佢食完之後個滿足樣,真係就算半夜食夜奶,我都抱到佢訓得好冧先捨得放返佢落床。
好似你地講咁,睇住佢一日一日既變化係好開心,而且仲係非筆默所能形容,由其係,佢由尋晚開始識得側身想學轉身咁,如果我以家返工,可能會冇機會睇佢學識轉身既過程
雖然做全職媽媽有d辛苦(因為我有亞媽幫手,好dd ),但我真係覺得比做野個滿足感大d!

最新秋冬童裝衫、褸,歡迎參觀!!Smart Kid's Shop

大宅

我都覺得係咁呀~
唔放心比其他人睇..

子爵府

WING86 寫道:
我都覺得係咁呀~
唔放心比其他人睇..
係呀三歲定八十
自己教好d 呀
自己湊小心d
比老人家湊一個唔小心就煩喇
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

洋房

全職媽媽係一份偉大而神聖的工作, 如果條件許可, 必定要試試, 你會有更深既體會, 而果份滿足感, 真係多多錢都買唔到, 因為越細既孩子變化越快, 到佢長大後你想佢多d在係身邊相對機會會較少, 所以趁佢而家肯成日"痴"實, 就盡情"痴"到實啦, 蘇州過後無艇搭啦!!!

子爵府

WING86,
good morning.......

我都知做全職媽咪真係好辛苦呀.....但係見到亞b日日唔同樣,日日有d古0精怪

大宅

1來經濟環境啦~
2係我好想自己湊仔仔~

加上老公又唔放心~佢話請人湊成日都擔心~
自己湊會好d~

子爵府

咁又係.做媽咪都係唔取捨得d bb比人揍咯.......如果經濟環境許可,我都想做全職媽咪啦.....不過暫時冇辦法... :-(

大宅

出去做野都幾好~自由時間多D~

等佢大左~我都唔知點算~

子爵府

WING86 ,
出去做野d時間好似係多左,但係見唔到亞b會心掛掛嫁.....我放完產假返工就有呢種感受啦...好難頂架.......或者得bb大d先出來做野咯.......

大宅

有時真係我出左街..仔仔比亞媽湊一陣~
我都會成日係到諗住仔仔~
邊會有媽咪唔掛住自己個B呀~

子爵府

WING86 ,
呢d係個個媽咪都會有架...有左bb之後,對其他差唔多大ge小朋友都會睇多幾眼tim.....佢地都好可愛架.有時好似傻婆咁對住d小朋友笑.....

大宅

我係咁呀~見到BB一定望~
佢地咁得意~
你有冇識到媽媽係BK??

子爵府

WING86 ,
有呀,識左幾個,咁你呢???

大宅

我都係~
大家都有出黎行下街~
你住邊呀~

子爵府

WING86 ,
我仲未同佢地見過面呀....我住葵涌架,你呢? ?-(

大宅

你唔出去見下~
大家傾下計..
我住青衣~

子爵府

WING86 ,
我都想呀,,但我d時間係難就倒咯.....下次我會建議佢地星期六日會好d咕喎.......

首頁

尾頁

跳至