產前產後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我想問初初生完bb聯左會陰, 尿尿同便便咪好痛囉

我想問初初生完bb聯左會陰, 尿尿同便便會唔會痛架 ? 點樣清潔呀, 會唔會抹到個會陰發炎架 ?

男爵府

Re: 我想問初初生完bb聯左會陰, 尿尿同便便咪好痛囉

唔痛喎
我每次去完toilet都會用滴露加水沖洗傷口,至滿月為止

別墅

便便唔痛喎...尿尿就有d”嗱”,
不過番度屋企,初時尿尿就0係企缸度一邊”all”,一邊用水沖身,冇禁”嗱”呀ma

子爵府

ill,咁你係用白開水定係熱水洗傷口呀,坐月唔可以用冷水,咁你又用咩水刷牙呀

]

子爵府

好媽媽勳章

我無痛呀...去完尿尿同便便...我都會用暖水開滴露洗傷口...便便我會就力去...唔會好大力去...清潔個陣時都會就住...唔會整到傷口...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

Me too. 只是坐時有少少痛,數日後已OK了.
我就用沙威龍洗傷口,無滴露咁"lar",然後用紙巾印乾。
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」 (箴言22章6節)
My two gracious gifts from God:
Ivan & Nattie

大宅

只會係少少痛, 好快就唔痛O架啦, 每次大小便都用沖洗樽裝暖水洗, 好快就會好o架啦, 不過我怕污糟所以洗足兩個月呀.

大宅

係頭幾日有少少痛,之後同平時一樣.
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

男爵府

我都知道坐月唔可以用冷水,但我覺得有d情形真係無可避免,我刷牙都係用水喉水,去完toilet都係用水喉水洗手,其他情形就盡量唔用生水。
我頭3個星期用暖水洗傷口,但之後因為怕麻煩,就用冷水。

複式洋房

想問你地係咪只用清水清洗會陰傷口? 有冇專用既沖洗器?
因過期居留成個星期,催佢又唔出嚟,結果俾人逮介出境(肚). 26/2(出世) 3.885kg 8.55lb 2/3(5 days) 3.76kg 8.27lb 28/3(1 m) 4.71kg 10.36lb 2/5 (2m6d) 5.80kg 12.76lb

大宅

頭幾日係有少少痛

男爵府

elsin 寫道:
想問你地係咪只用清水清洗會陰傷口? 有冇專用既沖洗器?

我用沖洗器

首頁

尾頁

跳至