意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 1|主題: 77870

點解BB臨訓前要碌來碌去, 好似好辛苦咁???

大宅

國民生產總值:1677

2019新春慶豚圓

點解BB臨訓前要碌來碌去, 好似好辛苦咁???

如題......

珍珠宮

國民生產總值:34820

Re: 點解BB臨訓前要碌來碌去, 好似好辛苦咁???

我個仔有時都係咁, 碌下碌下就訓著, 都唔係幾辛苦姐, 大人有時都會轉黎轉去先訓得著啦.

大宅

國民生產總值:1946

我個仔都係咁ga, 可能佢地搵個最舒服的位置和姿態才睡呢.

大宅

國民生產總值:4693

[img align=left]http://my.so-net.net.tw/scie/D/10/D10-013.gif[/img]
我見到你個題目, 覺得好搞野啊~
BB臨訓前要碌來碌去, 有咩問題? 點解你會覺得佢好辛苦o既
唔通佢果種碌黎碌去, 好似典床典蓆咁?

la5711 寫道:
我個仔都係咁ga, 可能佢地搵個最舒服的位置和姿態才睡呢.

我個仔都係咁ga!! 我反而擔心佢因為碌黎碌去, 撞親個頭咋!

複式洋房

國民生產總值:372

呢d咪就係名副其實o既"扭"眼訓o羅!!
我個bb直頭會由床頭扭到床尾, 好搞笑!
I love my little yanyan..... :-D 這是她的肥豬腳.......好好味呀...... :-o

子爵府

國民生產總值:10677

2019新春慶豚圓 2019勳章

係呀~你bb應該係扭緊眼訓呀~我囡囡都會架!甘你咪拍下佢,細細聲唱下歌仔'暗'佢訓囉!

侯爵府

國民生產總值:24286

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

Kikokikovenus 寫道:
我個仔都係咁ga!! 我反而擔心佢因為碌黎碌去, 撞親個頭咋!

我都係驚佢撞親個頭ja,佢碌碌吓又想爬起身,但又無力,成條軟皮蛇咁"中"落張床到.我成日都要睇岩時間攝個枕頭比佢"中"架.
我寧願佢自己係咁碌都好過係咁喊!

大宅

國民生產總值:1622

Same to my son, from one end to the other end, & back again. Sometimes, sit down for a while, & then lay down. I also think he is trying to find the best position which is comfortable, & will then fall asleep. It's true that his head will hit on the 'frame' on his cot sometimes. That's why he will cry (because painful) during midnight, but will fall asleep again later (because still sleepy). Quite interesting!

大宅

國民生產總值:1677

2019新春慶豚圓

因為佢個樣真係好辛苦......好似比蟻咬咁....哈哈 !!

子爵府

國民生產總值:14894

2019新春慶豚圓 2019勳章

我個女有時鐘意玩手指 & 講住bb話先至訓得到,

大宅

國民生產總值:4205

我個女都係咁嫁,碌碌下就會訓左!
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

大宅

國民生產總值:4220

me too........
idaandho 寫道:
我個女都係咁嫁,碌碌下就會訓左!

男爵府

國民生產總值:6071

佢哋要發洩埋 d energy before , it's normal, don't be worry

大宅

國民生產總值:2080

我個女都係咁 , 我亞仔話佢係 " 大長碌 " 碌完向唔知咩位置就自動訓著 , 咁我先至會抱返去bb床 , 咁就會訓到大天光啦!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.