意見反饋
義工

自由講場 今日: 935|主題: 1023506

有無人知斷掌代表咩?我個仔有斷掌

民房

國民生產總值:93

有無人知斷掌代表咩?我個仔有斷掌

如題

伯爵府

國民生產總值:17175

好媽媽勳章

Re: 有無人知斷掌代表咩?我個仔有斷掌

我有朋友係斷掌, 佢去過睇相, 相士叫佢要遲婚即30歲後先好結喎~~

男爵府

國民生產總值:8120

我仔都係....聽講話一係就好好..一係就衰到貼地

民房

國民生產總值:93

有D人話黑父母,係唔係嫁? 好擔心。

大宅

國民生產總值:1835

http://tw.knowledge.yahoo.com/question/?qid=1105070801769

典型斷掌的人確有其特殊的人格特質,雖然須考量手掌的軟硬度,但表現在日常生活上,會有以下的特徵:
  ○個性倔強,主觀意識強。
  ○個性急切、脾氣躁,情緒、感情容易衝動。
  ○本位主義強,常會以自我為中心,以作其他事務的考量。
  ○較缺乏人情味、同情心上的考量,所以會讓人有冷酷的聯想!
  ○精神力充沛,活動力強,思想敏捷,反應快。
  ○具備挑戰現實的勇氣及毅力,也就是頗具魄力及氣概!
  ○自信、處事積極、果斷、敢愛敢恨,有大膽的作為力。

別墅

國民生產總值:908

我老公同細佬都係兩手斷掌架,但係佢地同以上特徵有好大出入喎,我老公一d 都唔係>>>
○個性倔強,主觀意識強。
  ○個性急切、脾氣躁,情緒、感情容易衝動。
  ○本位主義強,常會以自我為中心,以作其他事務的考量。
  ○較缺乏人情味、同情心上的考量,所以會讓人有冷酷的聯想!
  ○精神力充沛,活動力強,敢愛敢恨,

呢d 就勉強係>>>>>>>>>>>
○ 思想敏捷,反應快。
  ○具備挑戰現實的勇氣及毅力,也就是頗具魄力及氣概!
  ○自信、
不過以前有個信佛o既婆婆見我細佬係斷掌,就同我呀媽講,將來呢個仔會飛黃騰達,我呀媽會享呢個仔福喎~~~

不過女仔斷掌就唔係咁好,話剋父母,婚姻不好,要遲婚,性格會太強喎~~~~
Rosa

珊瑚宮

國民生產總值:100936

CAAmum 寫道:
有D人話黑父母,係唔係嫁? 好擔心。

唔洗擔心喎,我兩個仔都係有一隻手係斷掌,從未擔心過, 「是福不是禍,是禍躲不過。」。

珍珠宮

國民生產總值:47233

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個仔兩隻手都係斷掌,有咩唔同架
愛 我 就 別 傷 害 我

水晶宮

國民生產總值:66975

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

斷掌仲有真假分架!我都係一隻真一隻假。
不過我屋企好多人都係斷掌喎,唔知係咪遺傳呢?而家傳埋俾我個仔。

侯爵府

國民生產總值:21641

2019勳章 好媽媽勳章

我老公及大伯都係斷掌但得一只係,
但不知點解我個女同大伯個女(堂姐)兩隻手都係斷掌,
唔知是否"咁橋"定同遺傳有關.
堂真係親D嗎?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.