嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

有無人知斷掌代表咩?我個仔有斷掌

如題

珍珠宮

Re: 有無人知斷掌代表咩?我個仔有斷掌

我諗冇野既, 點都係你個寶貝嗎.

大宅

好似話左手斷掌就"掌權" , 右手斷掌就"掌財".
正面D叫做"性格果斷", 負面來睇就係"個性衝動".

大宅

另外亦有話斷掌既人通常較為叻,但脾氣就差d、好剛烈,唔肯聽人地意見

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

angelanala 寫道:
另外亦有話斷掌既人通常較為叻,但脾氣就差d、好剛烈,唔肯聽人地意見

我個b係兩隻手都斷掌.脾氣真係就差,惡仔一個,不過d人話係好架.尤其我奶奶不知幾咁歡喜仲周圍同人講.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個囝都係斷掌,我聽D老人家講男仔斷掌是好,但女仔斷掌是不好.

大宅

請問乜野叫斷掌呢

大宅

一般人掌紋有三條, 感情.頭腦.生命, 通常都是分開的. 斷掌的人卻只有兩條線, 因感情.頭腦線是生在一起, 橫放在手掌的中間, 看上去手掌好像斷開一半似的, 所以叫斷掌.
真正是斷掌的人, 大都是不簡單的人. 不過小朋友尚小, 這些聽聽便算吧, 花多些 時間去教導他還不更實際.

別墅

我個姨甥女都有斷掌,聽人講比較獨立D,有主見,能幹D,但會比較衝動

複式洋房

i want to know also
徐家的"小可愛", 2005年1月25日 東區醫院出生, 係爸爸同媽媽 "心肝寶貝"

男爵府

我老豆係斷掌, 我覺得佢都較我d伯父叻, 真性格同脾氣真係差d, 同你講既一樣咁wor.!

男爵府

人地話"男人斷掌千金享"

大宅

我老公兩隻手都係斷掌..

無權無勢無錢無主見...讀書又差...讀極都係咁...理解和分析能力也不好....唯一好的是人際...因為佢eq高...不過就被所有人"壓住"佢囉

哈哈,同你地講的特性完全兩回事..

所以結論係斷掌無特別.....如果在我老公黎講....

糟糕也....

唉~~~ :lol:
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

公爵府

我女女都是有一隻手是斷掌,而另一隻手是川字掌,相士都話她日後會是個掌權的女強人喎....但又真係她很聰明任何事,看了一次她都可以跟着做,希望係啦咁我老時都可以响吓福

大宅

斷掌係因為妳大肚果時緊張, 噤個bb都feel 到, 成日握住拳頭, 米斷掌囉.

我兩隻手都係斷掌, 因為我mami 已經生左4個女, 我係第5個, 勁緊張呀 .... 點知都係女 ==>我

大宅

斷掌個性好固執,但會掌權,有領導才能,我識一個老闆係一隻手斷掌,古時有云:女子無才便是德,所以一般對於男性係好的掌紋,對女性就唔多好,川字掌都係

洋房

川字掌女是否都不好??

別墅

blackberry 寫道:
[quote]

我個b係兩隻手都斷掌.脾氣真係就差,惡仔一個,不過d人話係好架.尤其我奶奶不知幾咁歡喜仲周圍同人講. [/quote]

我bb都係雙斷掌, 不過如果真係好, 咁我都冇咁擔心

男爵府

好媽媽勳章

因為我老公都係兩隻手都斷掌, 我個囝就其中一隻係斷掌, 另外一隻就似我, 川字掌

伯爵府

我同我個仔兩隻手都係斷掌

首頁

尾頁

跳至