懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

恐怖野,怕鬼準媽媽勿看。

話說未大肚時,我已經一年總有幾日見到(佢地),但唔會日日見到,自從大肚之後,見得真係密左,最初半夜成日去vv,開始時經常見到白影係廳行來行去,一直冇為意,到個肚越大,見得越密,由白影變成一個實體,好清楚係一個男人,佢知道我見到佢,我同佢有對望過,之後佢好快唔見左,後來有一晚,大約半夜4點,我失眠未瞓,突然見到佢穿過門入左黎房睇我,一直飄過來我面前然後突然消失左,嚇到我差小小大叫同標尿,因為平時(佢)只會係廳散步,第二日我同老爺講,老爺話可能係爺爺,因為佢又冇傷害我同bb,所以我都當見唔到佢,一直到女女出世之後,又突然見唔到真係太神奇你地有冇差唔多的經歷分享下

大宅

回覆:大肚期間的恐怖事(膽小怕鬼勿進)28+

應該早先睇小b,不用怕!

別墅

我大肚曾經發生過一件事..有一晚我返左媽咪度食飯..個晚我媽咪一直叫我留過夜..等聽日老公黎接我..但我堅持左要返屋企..落左車之後行返屋企..沿路一直有藥油味係身邊..呢種味係我嫲嫲過身前個身一直有既味精..而沿路又得我一個人..直到我去到屋企門口..發現我屋企隻狗竟然係門口等我..以前從未試過..跟住我入到屋..好自然咁對住空氣講:我到左啦..唔該晒 ..而個d藥油味都消失左..其實我既唔算係咩恐怖野..只係一直記住係心入面..不過曾經聽聞過鬼係最怕大肚婆

複式洋房

回覆:muimui748 的帖子

我都有聽過

侯爵府

你呢個溫暖過我件事好多~~!

大宅

我啱啱相反, 有左反而見少好多好多好多! 連七月果陣都只係見到一次咋! 平時feel到有野跟, 而家變成好似遇到就調頭走咁feel, 好奇怪!! 我反而怕個b將來見到但又唔識, 唔知點算.... 呢d野係唔係講命唔係講遺傳?

侯爵府

回覆:kiuchi314 的帖子

我係因為爺爺有,隔代遺傳

大宅

回覆 yucheung 的帖子

咦??? 我阿嫲成日話佢99個阿媽(係咪叫太奶奶?)見得好勁, 每到七月就未日落就訓, 日頭唔出門嫁! 我阿爺果輩有無我就無打聽, 但咁計, 我有咪都算係隔代?

不過話分兩頭, 我八字本身係八柱都係陰ge, 見ge機會係好大... 如果係隔代, 希望阿b睇唔到啦. 我而家見少左, 有時都覺幾悶下, 但係見得多又真係嚇到廁所都唔敢去嫁!

子爵府

感覺到唔出奇..我生完大仔後我都同我班祖先夢中食飯..
但我生完個女後無..但最近又夢見我爺爺...

侯爵府

回覆:kiuchi314 的帖子

我14/7都會見到但以前返工冇計

禁止訪問

別墅

回覆:kitcoWU 的帖子

未大肚之前我真係唔信有呢d野,但自從果次親身經歷真係唔到你唔信。係我有左8w左右,我同c6, 99 及姑奶去旅行,夜晚係酒店訓覺時(我同c6一間房)我feel到有人扯我床尾被,當時自然反應除左驚之外就係扯返高d被,跟住就開始覺得有嘢壓住我對腳由下而上慢慢壓上黎,但壓到小腹位置就停左啦,真係驚到呢!果種感覺真係好真實一d都唔似發夢,旭返之後即刻抆住c6到99房,先識喊出黎!

侯爵府

回覆:joycechung74 的帖子

哇...你呢個好恐怖

別墅

回覆:yucheung 的帖子

係呀而家唸返都有d心寒!c6話bb保護左我因為隻嘢壓到大脾(係未到小腹)就停左!但我又覺得有左bb 個人真係會敏感d!

禁止訪問

引用:您地好

洋房

如果只係同住,互相唔影響大家都ok架。但趕走左佢,分分鐘仲有d仲差既入住到時仲煩。
我以前住唐樓都有同屋一齊住,不過人大左就開始咩都見唔到

別墅

回覆:joycechung74 的帖子

呢個係唔係就係個聽聞鬼好驚大肚婆?其實唔係驚個大肚婆..係驚肚入面個bb..因為bb係最純潔既軀體..我都係feel到一次咁多..係有一次發左個夢..但我覺得似笑話多d..我發夢見到我bb係女仔..對眼誇張大..但有3隻眼..係夢入面我聽到有人同我講..話我bb係唔知咩神轉世..跟住我嚇醒左..到左照結構個陣..我好低能咁叫醫生照下bb對眼俾我睇..我無諗過我bb係咩神..反而我好緊張我bb會唔會3隻眼

侯爵府

哈哈我笑左,如果真係有3隻眼就幾驚!

別墅

所以我都擔心左一排架..樓主..可唔可以講多d你既經歷俾我聽?thanks^^

侯爵府

有好多都好恐怖架wo你想知d咩?我怕嚇到其他人

首頁

尾頁

跳至