懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有沒有媽媽用過寶軒專業陪月或大埔浸位會社會服務中心的介紹陪月?

請問各位靚媽媽,你們有沒有使用過以上的陪月服務?它們的服務如何,可以嗎?我預備參加一個月22日的計劃,前者的價錢是6800元,後者是6400元,購買的食物的費用另計•
有經驗的媽媽,你們知道全數需要多少元嗎?

另外,請問面試的時候須要注意甚麼?有甚麼問題才可以選擇好的陪月?

謝謝幫忙!

男爵府

Re: 有沒有媽媽用過寶軒專業陪月或大埔浸位會社會服務中心的介紹陪月?

我之前都有諗過搵大埔浸信會社會服務中心的介紹陪月, 22日, 5 小時, 好似 5千幾蚊, 其他另計, 我 interview 果個其實都ok, 不過我留意到佢留手指甲, 又長頭髮無扎起, 所以都係無搵.

我覺得你要留意佢的衛生, 你可以叫佢具體講俾你知佢會幫你d咩, 同住邊區. 最好就同區, 佢又無咁辛苦, 時間上佢又易就, 因為可能頭幾日至一星期, 佢可能來超過5個鐘, 之後, 可能就唔使咁多.

你都可以問吓佢識煮d咩食俾你食啦, 因為你坐月子一定要好好進補呀. 我就十二月生, 你呢?

別墅

Re: 有沒有媽媽用過寶軒專業陪月或大埔浸位會社會服務中心的介紹陪月?

crystal888

我在1月尾生bb,我也住在大埔區呢!

那麼你是否決定了請陪月?甚麼機構?

別墅

hym2005 寫道:
請問各位靚媽媽,你們有沒有使用過以上的陪月服務?它們的服務如何,可以嗎?我預備參加一個月22日(6小時)的計劃,前者的價錢是6800元,後者是6400元,購買的食物的費用另計•
有經驗的媽媽,你們知道全數需要多少元嗎?

另外,請問面試的時候須要注意甚麼?有甚麼問題才可以選擇好的陪月?

謝謝幫忙!

請多多幫忙

首頁

尾頁

跳至