自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有沒有人用過"ACL DVD Recorder 160G harddisk"???

本人聽講ACL DVD Recorder 160G harddisk價錢只係$2600樓下,請問大家有冇此DVD錄影機的資料~同埋好唔好用呀? function如何?

複式洋房

Re: 有沒有人用過"ACL DVD Recorder 160G harddisk"???

我地買左 80gb 那一款, 因為屋企人少.
不錯. dvd recorder 的價錢不貴.

複式洋房

Re: 有沒有人用過"ACL DVD Recorder 160G harddisk"???

我用緊 acl dvd recorder 80g , 都好用.

又方便, 唔使用dvd, 唔怕唔夠位.
個program都好usefriendly, 我阿媽都識用.
有個easy guide, really very easy.
有harddisc, 錄左幾時睇都得, 有知道剩返幾多位, 鐘意留又可以慢慢先抄錄落dvd.

GOOD. Quality OK la.
但當然比起大牌子就有d距離.

整體來說, 咁既價錢, 有咁既function 同 容量 - [抵買]

comment:一定比去無harddisc既機好好多.

This is my comments. FYI.

Cheers
對人寬容點點. 對己嚴謹點點 . 生活自然開心多多.

伯爵府

係啦,咁可唔可以用dvd dich過落部機到架?即係dvd燒dvd dich架?
因為自己有幾隻小朋友看的DVD DICH,但自己部電腦又燒唔到DVD,唔知用ACL部機燒唔燒到架∼THX∼

珍珠宮

2024年龍年勳章

pinkylee 寫道:
係啦,咁可唔可以用dvd dich過落部機到架?即係dvd燒dvd dich架?
因為自己有幾隻小朋友看的DVD DICH,但自己部電腦又燒唔到DVD,唔知用ACL部機燒唔燒到架∼THX∼

If the disk is protected, you can't copy it to the HDD.

伯爵府

PaPa ~

咁係唔係如果隻disk 沒有protecte, 咁係唔係燒到呀??
因為有時去acl到買,澳門d sales一點都唔pro,跟本佢地都未必會知有乜function咁既樣咁,所以係到問下大家囉~

伯爵府

咁有沒有人用過其他牌子機呀/?????~

珍珠宮

2024年龍年勳章

pinkylee 寫道:
PaPa ~

咁係唔係如果隻disk 沒有protecte, 咁係唔係燒到呀??
因為有時去acl到買,澳門d sales一點都唔pro,跟本佢地都未必會知有乜function咁既樣咁,所以係到問下大家囉~

理論上係o岩!
不過網上有人講ACL機燒完隻碟﹐有時自己都讀o吾番﹐o吾知真定假。

伯爵府

昨晚本來想去買架,點知佢地既160g,竟然無貨,仲要星期二先返貨,唔知真係咁好買呢 ???

不過原來160g可以錄電視180小時咁多喎~~

複式洋房

我試過 dvd (無protection) 抄落機, 或者 機 抄落dvd, 都無問題.

至於dvd, 有d真係read唔到o家, 不要一次過買太多, 試一隻先買啦.

可以錄幾長, 睇你錄幾高解像度啦, 用sp (default) 好d, ep mode 錄得唔"靚". (我想180小時係用ep mode, 因為用sp mode, 我80g大約可錄30多小時).

不過真係底, 依家 160g 都係 $2499, 我5月買80g 都要 $2999.

對人寬容點點. 對己嚴謹點點 . 生活自然開心多多.

伯爵府

SuperBaby ~~

今天還沒有貨呢~~~真係好想錄阿旺看呀~~ :-(

首頁

尾頁

跳至