自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

cut 咗有線電視之後,關於電視接收問題?

我cut 咗有線電視之後,發覺電視(無線、亞視...四個電視台)接收都好差,有雪花, 有無人試過咁樣呢,點解?

男爵府

Re: cut 咗有線電視之後,關於電視接收問題?

佢(有線)係咪整到你條線or 放大器ar ~~ 你未裝有線之前係咪禁ka ?! 我之前裝sun電視 , 一裝左四個台都接受好差,有雪花,之後先知係放大器o既問題lo .........

別墅

我未裝有線之前係好清,而家cut咗之後就變差咗,有雪花。

大宅

你有無教返好個台呀?好多雪花定少少雪花呀?

大宅

你去鴨寮街買過條靚d嘅天線再試下. 買時同d店主嗲兩句, 佢地會指點下你架嘞!

大宅

minnie04,

我情况同你一樣, 我cut 左有線就有雪花 , 後來去買左個放大器就好清......不過就錄唔到電視

大宅

BBChan 寫道:
minnie04,

......不過就錄唔到電視

你接駁錯誤? Check清楚d!

大宅

HoW,

搞左好耐都搞唔掂, 已放棄!

HoW 寫道:
[quote]
BBChan 寫道:
minnie04,

......不過就錄唔到電視

你接駁錯誤? Check清楚d![/quote]

男爵府

我朋友又試過,cut有線之後,直情睇唔到電視,
初時以為個電視or天線有問題,但......
後來問人先知係同cut有線有關,
我聽講佢日打電話比有線扮惡,
死嘈爛嘈之下,有線居然真係派人同佢整番好,
但唔知你個case係咪又咁,你要問下人
該用戶已被刪除

別墅

BBChan 寫道:
minnie04,

我情况同你一樣, 我cut 左有線就有雪花 , 後來去買左個放大器就好清......不過就錄唔到電視

BBChan,
我想問下個放大器係邊到買和幾多錢?

別墅

K&B,
有線有無收你錢?我聽人講有線要收錢先會整!

K&B 寫道:
我都有同樣經驗,我地打去有線投訴 & sent 信去消委會, 後來, 有線先派來整.

[quote]
kitna 寫道:
我朋友又試過,cut有線之後,直情睇唔到電視,
初時以為個電視or天線有問題,但......
後來問人先知係同cut有線有關,
我聽講佢日打電話比有線扮惡,
死嘈爛嘈之下,有線居然真係派人同佢整番好,
但唔知你個case係咪又咁,你要問下人
[/quote]

民房

你知唔知道入你屋企前嘅tv線接駁盒係邊,因我嘅case係佢地會將你原本大厦入你屋企tv線cut開而接到他們有線嘅tv接駁盒.只要還原駁回就冇問題.(因我揾到接駁盒在我家門外天花,所以我自己駁,唔駛揾佢地,又唔知收?錢,幾時嚟)
:wave: :wave:

別墅

要係單位出面的接駁盒做手腳,有線開價好似要$600。

大宅

我都係一樣,佢地話cut左只會黎收返果合仔,
但要安裝返原來咁就要另外收錢,
好彩我隔離屋幫我整返,
如果唔係成日都受到干擾
所以我話佢地再點樣promote點平我都唔會再裝架拉
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

別墅

cnine, 你就好, 隔離屋幫你整返! 我就....

cnine 寫道:
我都係一樣,佢地話cut左只會黎收返果合仔,
但要安裝返原來咁就要另外收錢,
好彩我隔離屋幫我整返,
如果唔係成日都受到干擾
所以我話佢地再點樣promote點平我都唔會再裝架拉
:-( :-( :-(

大宅

吓,me還想到期就cut

別墅

BBChan,
我想問下個放大器係邊到買和幾多錢?

BBChan 寫道:
minnie04,

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至