跳至

首頁

尾頁

大宅

你地有無人睇過元朗陸加寧?

你地有人睇過元朗陸加寧未?
知唔知佢好唔好? 請比d意見!
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Re: 你地有無人睇過元朗陸加寧?

我未看,但知佢收費好貴
下下都講 $$$$$

別墅

我一路都睇佢,現在29 wk keep 住1個月check 1次,收費算平每次$350. 又唔駛等好耐,ok幾滿意.
高宏bb在2005年12月30日出世

洋房

我睇過,佢海鮮價呀.我舊年12月尾有咗妹豬.第一次睇醫生.陸醫生檢查過,証實咗我係懷孕啦.但係時間太早,仲未有心跳.叫我過多一個月再黎照超聲波.收費第一次650蚊.但係講明第二次產前檢查開始收350蚊.

我按照陸醫生講0既時間.準時過咗4個星期照超聲波啦.但係陸醫生話,我第一次照超聲波時,因為未有心跳.唔算係產前檢查 所以,第二次都係要收我650蚊.跟住,我就冇再係陸醫生0固度睇嘍.我唔知第三次開始要算咩檢查啦.

呢個唔係錢銀0既問題,大家覺得呢?

大宅

OMA媽咪 寫道:
我睇過,佢海鮮價呀.我舊年12月尾有咗妹豬.第一次睇醫生.陸醫生檢查過,証實咗我係懷孕啦.但係時間太早,仲未有心跳.叫我過多一個月再黎照超聲波.收費第一次650蚊.但係講明第二次產前檢查開始收350蚊.

我問過門口個姑娘, 據佢講12週之前要收診金$300 +超聲波$ 350= total $650 (我果時仲要比多$20 藥費)

到第12週醫生話呢個時候bb的器官大致形成, 需要詳細d量度每個器官的size, 呢次會睇耐d, 但要收$700!!(好肉痛!)

12週之後佢只收超聲波費,所以係$350 lor!
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

大宅

NATHAN 寫道:
我一路都睇佢,現在29 wk keep 住1個月check 1次,收費算平每次$350. 又唔駛等好耐,ok幾滿意.

係呢 nathan,甘你會唔會搵佢接生呀?
我唔知佢掂唔掂? 但我依家6個月了要轉醫生又好似遲左dd!

伯爵府

我在母嬰健康院內同d阿太講開,先知有好多人由頭到尾只照一至兩次,第一次會係五個月到看吓係囝定囡,第二次到八九個月,看看臍帶有冇纏住個頭.
而我上次返私家到檢查時有個阿太32週才第一次看,所以我覺得你而家轉醫生都唔遲,但最重要你覺得陸醫生解唔解答到你想知的問題 ?

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我由頭到尾都係睇佢,手勢幾好(我順產),價錢算平,由於我係舊客產檢收我$300,而新客就$350

別墅

fionafiona :
我會係政府生.
高宏bb在2005年12月30日出世

伯爵府

我都會係政府到生.

伯爵府

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都睇過 , 今年4月尾約37週 , 我呀b 臍帶纏住
條頸(仲係2個圈)都照唔到 , 直至生出黎 醫生話我聽先知呀 , 好在平安無事, 真係險過x頭!!!
好唔好你先已唸 ??

大宅

christinefh 寫道:
條頸(仲係2個圈)都照唔到 , 直至生出黎 醫生話我聽先知呀 , 好在平安無事, 真係險過x頭!!!
好唔好你先已唸 ??

wor~~ 甘得人驚. 會唔會有可能係照完之後至纏住呢?

伯爵府

fionafiona 寫道:
[quote]
好唔好你先已唸 ??

wor~~ 甘得人驚. 會唔會有可能係照完之後至纏住呢?
[/quote]

係咪之后發生就真係唔知啦 !! 不過對佢都無晒信心啦 !
你不如睇恆香對面馬路 , 聽講話幾好 , 馮澍明 好似要預約 ,
如果唔係walkin要等好耐 !!

大宅

你不如睇恆香對面馬路 , 聽講話幾好 , 馮澍明 好似要預約 ,
如果唔係walkin要等好耐 !!

馮澍明係恆香對面? 

伯爵府

yes !! 係恒香對面 !! 我呀嫂34周都揾佢照, 仲岩岩生完冇
耐 !

大宅

我下個月都試下先, 請問知唔知佢電話?

首頁

尾頁

跳至