烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我的製成品 [Part 4]

版主有命, 開Part 4啦...

大家繼續

我的製成品 [Part 3]
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

子爵府

Re: 我的製成品 [Part 4]

我又夠鐘揍囡啦, 希望返到屋企入到黎啦 :-(
大家唔見我就去美食廣場或者私房菜搵我啦
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

大宅

等我

男爵府

我又來報到先 :mrgreen:

大宅

我都報到先!
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

男爵府

lamlam,
食完早餐啦 收拾行李未呀? 每次見到你就好羨慕你成日都可以去日本玩 :-( :-( 我都不知何年何月先可以再去 :cry:
該用戶已被刪除

大宅

lamlam,

我又呢報到.

大宅

joyce&roy,
你唔好咁客氣喇, 我都係新人

男爵府

嘩 part 4 啦

lamlam,
玩得開心啲!

大宅

Mayuki,
唔好喊喇, 好番咪去得囉!

男爵府

[quote]bybyma 寫道:
Mayuki,
唔好喊喇, 好番咪去得囉!

複式洋房

Hi all,

我又可以蛇上來啦!

大宅

Mayuki,

大宅

Mayuki,
你冇細路隨時都行得啦!駛乜羨慕喎!我呢d掛住玩咪所以冇錢剩,財多身子弱,你一定剩埋好多!
dayday,
好耐冇見你,囡囡點呀?
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

複式洋房

各位高手,我有d野想問呀?
我d天然酵母包包仲未成功呀! (應該唔關酵母同搓揉問題.) 會唔會關d高粉事嫁, 我用開百佳個種麵包粉. 但昨晚去咗觀塘間材料鋪, (唔記得咩名,kae去開個間呢.)見到有兩種麵包粉. 一種做法包,一種做普通包. 你地知唔知兩種粉有咩分別呀?唔該幫吓我啦! , , 好想做包包好似你地個d咁軟熟呀

男爵府

bybyma

今日都重有時間可以做d蛋糕玩下0既,其實都係想用下部機。

ruby
我講個間應該係b記,法包粉唔同高粉,你應該買藍白label面包粉$11個隻,法包粉係用黎做法包即個d脆面個豬仔包呢。

男爵府

lamlam

唔該哂你。

複式洋房

kae,
ic Thanks.
不過我兩種都買咗呀, 做法包個種粉可唔可以做普通麵包嫁, 例如餐包/腸仔包個d呢?

男爵府

RubyMo 寫道:
kae,
ic Thanks.
不過我兩種都買咗呀, 做法包個種粉可唔可以做普通麵包嫁, 例如餐包/腸仔包個d呢?

我都有買到但我未整過,如果做普通面包應該無咁好,你可以留番黎整法包或蒜蓉包都得架。

首頁

尾頁

跳至