烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 我的製成品 [Part 4]

唔該晒! 又要開工!
bye bye

:cry:

男爵府

各位

你地有無巳經去左迪士尼??

因我星期一會同個女玩,唔知入面有無cookie模或其他烘焙用品買??

男爵府

Kae,
雖然我未去迪士尼, 但我之前有朋友去左, 我都曾托他幫我睇下有無cookie模或其他烘焙用品買, 但香港個個是沒有的! 日本個個我知有, 因之前我都買左幾個cookie模
該用戶已被刪除

男爵府

mayuki, joyce

唔該哂,好失望!!! :cry:

joyce

我地大部份都無向出面學過架,都係自己睇書問人架咋,好在多得honney同monogram教路,找先整到d咁好味0既食咋。

洋房

各位好呀!

我天天都入來偷師的

My existing DeLonghi oven is 12.5L only and its temparture is not really stable and the capacity is small to bake bread. 我今天亦忍不住去永安買了Honney 的焗爐呀! 好鬼興奮 但係送貨要等三個星期, 仲有好耐先有得用 :-( :-(

Jaime BB was born on 11-Feb-2004 at Sanatorium Hospital

男爵府

judy_roger 寫道:
各位好呀!

我天天都入來偷師的

My existing DeLonghi oven is 12.5L only and its temparture is not really stable and the capacity is small to bake bread. 我今天亦忍不住去永安買了Honney 的焗爐呀! 好鬼興奮 但係送貨要等三個星期, 仲有好耐先有得用 :-( :-(

你都買左啦,我同你一樣真係好鬼興奮,就係因為要等3weeks咁耐,我等唔切自己一個人枱左番屋企啦。

子爵府

RubyMo,

法國麵包粉溝左麵包改良劑架∼
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

男爵府

kae 寫道:
mayuki, joyce
唔該哂,好失望!!! :cry:

kae,
唔好失望啦

子爵府

Kae,

我朋友之前去過話唔覺有呢d野賣呀∼

你囡囡星期一放假?
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

子爵府

joyce&roy,

歡迎你呀∼

我以前成日整cake架,新屎坑呀,但cake唔可以食得咁多,所以就成日整包羅,我自己就因為係屋企揍囡,所以無時間出去學架,唯有睇多d書自學啦 :mrgreen:

子爵府

judy_roger,

多d入黎傾計啦∼ 我唔係成日入得到黎架,因為成日Hang機,我要快d攪返好部腦至得呀∼

嘩..好野,你又買左呢個爐呀

男爵府

Honney 寫道:
Kae,

我朋友之前去過話唔覺有呢d野賣呀∼

你囡囡星期一放假?

唔係,係佢表姐有飛請埋我地去,咁星期一帶佢做逃學威龍law。

男爵府

下午茶~~菠蘿小蛋糕

子爵府

Kae,

哦,等我去你學校做金手指先....
除非你請我食蛋糕啦 :mrgreen:

你唔駛紙模架原來,我懶呀,唔想洗
該用戶已被刪除

男爵府

Honney 寫道:
Kae,

哦,等我去你學校做金手指先....
除非你請我食蛋糕啦 :mrgreen:

你唔駛紙模架原來,我懶呀,唔想洗

你唔駛做金手指啦 ,我今日巳經向班主任備左案話佢知星期一屋企有事阿女要請假一天啦。

我有用紙模架,用碟裝住個幅相你睇唔睇度?? 我都想懶,但我曾試過唔用紙模d蛋糕邊無咁軟身會硬d架。我用左紙模都要洗,因為我好 "呢fair"有用等如無用,個盤都係污槽要洗。

複式洋房

Honney 寫道:
RubyMo,

吓, 我買個時佢冇講呀! 麵包改良劑是"勿東東"呀. 是否是化學食物?
?-(
Kae
你的蛋糕好正呀.

男爵府

joyce

係焗爐問題,因我以前所整個d野都好似你咁,下下都要中途law出黎調轉佢繼續再焗,重要2,3分鐘昅昅佢,如果唔係好似變黑炭頭。

唔係我都唔駛用咁多錢買個呢個焗爐啦,honney好介紹,真係物有所值架。

男爵府

RubyMo 寫道:
[quote]
Honney 寫道:
RubyMo,

吓, 我買個時佢冇講呀! 麵包改良劑是"勿東東"呀. 是否是化學食物?
?-(
Kae
你的蛋糕好正呀.
[/quote]

話時話我都唔知加左野,不過唔緊要啦,個包野好細包好快會用完。

多謝~~

首頁

尾頁

跳至