跳至

首頁

尾頁

大宅

想知你地BB晚上幾點先瞓??

我呀B 就通常11點幾至12點先瞓, 早上6點幾起身食完奶再瞓, 你地呀B係點架?

大宅

Re: 想知你地BB晚上幾點先瞓??

早排意粉仔晚晚11點前就訓,,呢排唔知做乜,,成12點半先訓,,真係我訓著佢都未訓,,唔知係咪日頭訓得多呢?? ?-( ?-(

大宅

Ahmic,,你囝囝愈大愈似mix呀,,,,好靚仔,成個縮水板吳彥祖咁,,,,,

男爵府

kelly bb 晚晚十點半前就訓,朝早六時就醒!!

大宅

會唔會係佢牙仔痛, 心情唔好呀? 我個女都係咁....呢幾晚好扭計. 平時都係十一點前訓架!!

意粉 寫道:
早排意粉仔晚晚11點前就訓,,呢排唔知做乜,,成12點半先訓,,真係我訓著佢都未訓,,唔知係咪日頭訓得多呢?? ?-( ?-(

別墅

我樂樂晚上7-8點就瞓, 朝早6點瞓醒, 7點先有奶奶飲. 半夜有時會醒, 要飲水.
日頭瞓2-4個鐘. 都係懶瞓仔.

大宅

YuetPing,,
我記得第一次聚會見你時, 你都已經講你囝囝晚晚7-8點就訓到第2朝,,,佢到而家都仲保持咁既習慣, 好好呀,,我都想意粉仔早D訓,,但佢日頭唔知係咪訓得多,,夜晚遲遲都未訓,,

rosactf9999,
佢係咪牙仔痛? 又唔係好覺, 佢心情仲好過我呀
佢唔訓又唔係扭..剩係係度"舞刀弄槍"(郁手郁腳), 真係比佢激到彈起呀,,,

公爵府

Re: 想知你地BB晚上幾點先

哇, 如果蝦仔好似樂樂咁就好喇, 蝦仔晚晚 8/9 點勁扭眼訓, 係咁喊, 到 9/10 點左右訓一覺, 通常去到 11/12 點飲尾奶, 到朝早 6:30 食早餐.

蝦仔有時半夜突然大喊唔肯收聲, 我都比佢激奀
[/url]

大宅

最慘就係意粉仔晚晚 9點就一定要訓..往時係訓天光,,,而家就訓到10點叮一聲就'ma"大眼,,好似叉完電咁..就磨到12點半先再訓... :-( :-( 點先可以唔比佢訓9點果轉呢? 好難迫呀..
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

別墅

意粉

日頭瞓覺有時要忍心制醒佢, 唔好瞓過鐘. 我會先開燈, 開tv, 因為啲光同少少sound, 佢自然15min左右會醒.
該用戶已被刪除

洋房

My son also sleeps quite a lot during daytime but usually it is just a 10-15 mins nap (3-4 times per day). At night time, he also takes a nap at around 8pm after the second last meal, and then he falls into asleep at around 11pm after the last meal and wakes up at 7am in the morning.

公爵府

蝦仔有時都有好多小睡時間, 佢成日訓唔著就喊, 我好多時都話 .. "乙水佢 3 個字, 先訓 3 分鐘", 真係幾辛苦 ..
[/url]

大宅

momo媽,
係呀,,唔比佢訓真係喊到拆天.,.佢要自己訓夠起身先對你笑,,好難整醒佢,,

YuetPing,
咁你囝囝朝早醒左之後, 全日既小睡時間係點架? 意粉仔7點幾8點起左身食左奶,,玩一陣12點又訓..訓到2點, 沖涼, 食奶, 玩,,...到4點度又訓, 訓到6點幾, 然後就9點又訓,,訓一個鐘,,,跟住就去到恐佈時間12點半先肯再訓,,,佢會唔會訓得多得濟呀?
該用戶已被刪除

大宅

MoMo 媽,
你呢句好O岩呀 "係啦, 佢地自己瞓醒就好地地咋, 你搞醒佢就嘈之巴閉... 有時仲搞笑呀, 你想佢醒佢又唔醒喎, 點搞都唔郁, 撩佢腳仔都唔醒呀!! "

MIC仔都係日頭食飽奶後玩完個零鐘就想瞓, 通常瞓半個鐘, 有時自己瞓唔著又眼瞓就超紐計, 要抱抱先得黎唔喊, 真冇收 ~~

Cherie&MoMo 寫道:
意粉媽,

係啦, 佢地自己瞓醒就好地地咋, 你搞醒佢就嘈之巴閉... 有時仲搞笑呀, 你想佢醒佢又唔醒喎, 點搞都唔郁, 撩佢腳仔都唔醒呀!!

mo mo而家多數7點食奶, 跟住玩到八九點度就要瞓覺, 佢多數瞓半個鐘度, 跟住醒兩三個鐘度又要再瞓過....

大宅

意粉 寫道:
Ahmic,,你囝囝愈大愈似mix呀,,,,好靚仔,成個縮水板吳彥祖咁,,,,,

係?? 我又唔係好覺喎, 不過我而家個褓母話, 佢帶MIC仔去接囡囡放學時, 其他D媽咪好鐘意同囝囝玩喎, 話佢好靚仔呀, 哈哈..........

複式洋房

My daughter sleeps at around 8 to 9pm and wakes up until next morning at around 6 to 7am

首頁

尾頁

跳至