爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

請問入油大約几$/KM? 08年C 200 AVANTGARDE 多唔多濕濟野整?
謝謝
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

珍珠宮

我都想知, 岩岩買左部 09行貨~

大宅

Yeah, 我都係O岩O岩買左部09 行貨, 楂左一個月咋, 未知多唔多野整. 不過我成日諗, 有好多年份高ge benz都仲係條街行緊, 我諗benz都算"噤"用掛.

油費, 平日番工行高速, 7.5L/100KM, 當$16/L, 即係$1.2/km.

假日多數都係高速加市區, 平均都要10.5L/100km, 即係$1.68/km.

我之前楂開a150, 依家換左架c 成個感覺唔同哂, 一來舒服左, 二來好力左, 三來.......架車個樣靚仔左 :)

子爵府

好媽媽勳章

henrychancfh 發表於 11-12-6 10:24
Yeah, 我都係O岩O岩買左部09 行貨, 楂左一個月咋, 未知多唔多野整. 不過我成日諗, 有好多年份高ge benz都仲 ...

我就係响街見新舊BEN壞車見得多所以先心大心細.但油費又真係几抵WOR
我渣開ESTIMA,車身高,C 200試渣過一次,車身當然低左,可能得一次又未習慣所以有D唔知點咁.
就係貪佢靚仔先想換佢,否則唔會考慮BENZ

春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

回覆 renren 的帖子

其實真係唔知多唔多野壞, 但係BENZ , BMW 有好多電子野, 壞左真係好麻煩. 維修費都一定比日本車貴.

油費都唔算貴, 呢架C 200 比我架A CLASS 貴20% 油費左右.

公爵府

henrychancfh 發表於 11-12-6 10:24
Yeah, 我都係O岩O岩買左部09 行貨, 楂左一個月咋, 未知多唔多野整. 不過我成日諗, 有好多年份高ge benz都仲 ...

WINTER唔開冷氣唔洗$1.68/KM

JUST PAST JULY & AUGUST SUMMER UNDER $1.8/KM

子爵府

好媽媽勳章

henrychancfh 發表於 11-12-6 13:20
回覆 renren 的帖子

其實真係唔知多唔多野壞, 但係BENZ , BMW 有好多電子野, 壞左真係好麻煩. 維修費都一 ...

唔係賣廣告,豐田D車真係無得頂,周邊既朋友全部係豐田,個個渣左五六年無野整.反而有個朋友渣BM,兩年新車整到唔想整,有次行吐露港無啦啦死火,番廠CHECK唔到咩事,淨係話可能感應好得滯,咁又唔見五千, 谷鬼氣賣左佢.
所以好驚我又係咁先諗來諗去.

複式洋房

回覆:renren 的帖子

歐洲車真係咁難搞?

公爵府

我架車出車到依家(4年)無事喎

男爵府

回覆:BENZ C200

不過新個部C仔都好靚仔!

珍珠宮

^0^ 我真係岩岩買左部C200 AV咋, 過2,3日先拎到車呀~好好好緊張呀~
我驚車身長左入停車場睇位難左呀, 我部係黑色FACELIFT & 天窗~ 我真係忍唔到手要買左佢,
頭先同個FD傾計, 佢做車房, 比佢嚇親我, 話冷氣一壞就好貴...
不過拎到車一坐落去可能咩都唔記得嫁啦.......

大宅

回覆 思樂冰 的帖子

其實我之前楂A仔, 楂左兩年都無壞過野, 我聽人講 BMW 真係好多野壞, 反而好多同事楂二手BENZ都無乜大問題, 都係D損耗品要換.

你架FACELIFT 左係咪即係大BENZ 章, 下面有兩盞圓燈呀? 我都係黑色, 不過無天窗呀.......可唔可以問下你買幾錢?

子爵府

好媽媽勳章

思樂冰 發表於 11-12-7 01:23
^0^ 我真係岩岩買左部C200 AV咋, 過2,3日先拎到車呀~好好好緊張呀~
我驚車身長左入停車場睇位難左呀, 我部 ...

車長可以,睇位都易.可能我渣慣大牛龜,C200車身低,坐上去俾兩架巴士夾住好似小矮人咁.
通常果句:到時要整先算,型左先

思樂冰  我都係咁話~~人一世物一世........  發表於 11-12-7 23:26

禁止發言

珍珠宮

引用:回覆+思樂冰+的帖子 其實我之前楂A仔,+楂

原帖由 henrychancfh 於 11-12-07 發表
回覆 思樂冰 的帖子

其實我之前楂A仔, 楂左兩年都無壞過野, 我聽人講 BMW 真係好多野壞, 反而好多同事楂二 ...
Here is the photo of my car, cost 310000

Hi-Fi  正呀  發表於 11-12-14 19:56
henrychancfh  我部無天窗都要30萬, 不過我係啡色籠, 佢話係羊仔皮, 當年OPTION要加3萬幾喎.  發表於 11-12-8 15:35
henrychancfh  Yeah, 一樣. 我無天窗, 以前覺得BENZ好老土, 但係呢部我真係覺得真係型.  發表於 11-12-8 15:14
renren  我又係試左呢個款,大家咁有梯屎  發表於 11-12-8 10:47

禁止發言

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

renren,我哋早兩個月都trade左previa換左bm 5系
渣左大車咁耐,換番c+車初時好唔慣,但而家覺得型好多

子爵府

好媽媽勳章

回覆 hellomiffy 的帖子

係呀miffy,我見亞仔大可以換番架房車,型D灑D
同埋都係得三個PATPAT坐,要咁大架車都唔知做乜

大宅

回覆 思樂冰 的帖子

我楂開A仔, 本來都諗住楂唔掂咁大架車, 但係又估唔到喎, 睇位好易, 車長都OK. 之前去黃埔號個地庫停車場, 都驚攪唔掂, 入到去又發覺好OK喎.

renren  呢個場好虾人渣,新手滴晒汗,不過你見到大牛龜入得到其他車無難度  發表於 11-12-9 00:59

複式洋房

renren 發表於 11-12-7 09:39
渣慣大牛龜,C200車身低,坐上去俾兩架巴士夾住好似小矮人咁
路過搭嘴:lol

同意上述所講, 渣開大牛龜, 停燈位向下望住隔離 sedan 係有高高在上既感覺(唔好叫我去揸貨櫃車:lol ), 同埋揸大車感覺上安全d......
但細車車身低, "daan"灣好d, 駕駛感會好過大牛龜

renren  同意.車身高坐得舒服D.不過好在唔掟灣,大牛龜飄移笑水街坊  發表於 11-12-9 10:22

首頁

尾頁

跳至