嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

己介片片的女仔, 搭長途車要去toilet點算﹖

我囡囡21個月, 已經介片, 但係出街都會同佢著學習褲, 佢都會忍到去toilet, 但係如果要搭長途車點算呢﹖佢唔肯柯落片度, 咁有咩辦法呢﹖

公爵府

牛年勳章

Re: 己介片片的女仔, 搭長途車要去toilet點算﹖

臨上車前去廁所, 無辦法架, 就算男仔都應該這樣, 習慣左就唔會有問題 :wink: :wink:

男爵府

可以帶定一條學習褲以備不時之需

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

RCHU01 寫道:
可以帶定一條學習褲以備不時之需

Agree....

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

CMMANDY 寫道:

臨上車前去廁所

yes!亦可著定同帶定學習褲;但多數唔肯用
我女2001年1月8日QE出世  

伯爵府

我個囡都係咁, 我同佢講 : 一係痾落片片到, 唔係就要返到屋企, 巴士裡面冇 toilet. 佢居然可以忍到返屋企
不過最好出門口前同佢去一次 toilet

BB豬豬 寫道:
我囡囡21個月, 已經介片, 但係出街都會同佢著學習褲, 佢都會忍到去toilet, 但係如果要搭長途車點算呢﹖佢唔肯柯落片度, 咁有咩辦法呢﹖

首頁

尾頁

跳至