跳至

首頁

尾頁

男爵府

水豆針

想問吓你哋bb打咗水豆針未呀,其實有冇必要打呢???

大宅

Re: 水豆針

我亞仔係大約4月時已經打左水痘針, 係醫生建議. 同埋我都想亞仔返學前打, 所以快D打左去就算. 我怕我到時處理得唔好. 亞仔有個同學仔,佢成面豆皮, 我見到都覺得有D心痛(同學仔個樣都幾得意架).
不過, 都有D同學仔媽咪話唔打, 人人意見唔同LAW.
醫生話 - 打左 又冇副作用, 水痘可能唔出 又可能出得輕微D.

大宅

我都想同阿女打水豆針,加埋流感針呀.[img align=left]c:\1031.bmp[/img]
至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

男爵府

我囝囝一歲時已經打左水豆針,之前 consult 過 D 政府 clinic nurse,佢地都建議幫小朋友打架 (私家醫生度打)。

鎮浩小天地 As at 2004-04-26 梁鎮浩 - Iain LEUNG , 伊利沙伯醫院出世 2003-08-08 - 9 lb 7oz 2004-08-08 - 22 lb 2005-08-08 - 25 lb 13 oz

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我囝囝都打咗,不過上星期六29/10出水痘,出咗20粒, 好返lu

男爵府

ChanMoody 寫道:
我囝囝都打咗,不過上星期六29/10出水痘,出咗20粒, 好返lu

咁有冇發燒嫁?同出咗幾多日呀???

大宅

hi,我仔仔都返幼兒園前打咗喇,開頭幾日d脾氣會忟d.

首頁

尾頁

跳至