意見反饋
義工

產前產後 今日: 10|主題: 241064

請問白蓮so點煲嫁????

大宅

國民生產總值:1056

請問白蓮so點煲嫁????

如題~~

子爵府

國民生產總值:14766

Re: 請問白蓮so點煲嫁????

材料 :
白蓮鬚 $10 (分兩次煲) (藥材舖有售)
雞蛋一隻
冰糖少許
水 3-4碗

做法 :
首先你要烚熟隻蛋, 用3-4碗水(記住要凍水)同一時間落, 水滾就收細火, 煲35分鐘左右, 落小小冰糖調味就ok, 飲得喇

大宅

國民生產總值:1008

請問係咪連蛋殼一齊煲?

子爵府

IrisK 寫道:
請問係咪連蛋殼一齊煲?

你之前烚左隻蛋去左蛋殼先至一齊煲會好d

男爵府

國民生產總值:8457

位元堂啲人話落片糖好啲, 好似無咁燥喎.

複式洋房

國民生產總值:414

咁請問而家9個月係咪可以一星期飲三次到呀?
[img][/img]

子爵府

yan2978 寫道:
咁請問而家9個月係咪可以一星期飲三次到呀?

我奶奶話生之前飲四至五次都可以架喇

大宅

請問要放幾多隻蛋?要不要食埋d蛋?謝謝!

子爵府

IrisK 寫道:
請問要放幾多隻蛋?要不要食埋d蛋?謝謝!

一隻蛋就ok喇, 最好食埋隻蛋喇, 如果你驚膽固醇, 你可以剩係食蛋白, 不過我次次都食埋架, 食蛋bb 都會大隻d架

大宅

Thanks happyalice!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.