意見反饋
義工

自由講場 今日: 5118|主題: 1023467

保險一問.

複式洋房

國民生產總值:110

保險一問.

99幫我囝囝買左保險,但受益人係我老公同99,咩99可以做受益人架??

複式洋房

國民生產總值:355

Re: 保險一問.

suetfung,

這要分2個問題去解釋:

1) 如果父母親尚在的話,你99係好難幫個孫買保險的,除非佢係監護人或者有其他理由. 如理由成立的話 :

2)即是你99是申請人,而你個仔仔係受保人,那你99當然可順理成章成為受益人了. (因你99是保單主權人)

你99用什麼理由幫你個仔仔買保險呢 ?

suetfung 寫道:
99幫我囝囝買左保險,但受益人係我老公同99,咩99可以做受益人架??
定期人壽保險大比併 危疾保險大比併 [url=http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=393822&forum=39&start=90&viewmode=flat&order=1保險公司及銀行教育儲蓄大比併[/url] [url=http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=385555&forum=39&231?topic_id=267288&post_id=3659144&order=0&viewmode=thread&pid=0&forum=39#365914418家醫療保險大比併[/url]

複式洋房

國民生產總值:400

現在可以, 因為我以前男朋友買保險, 受益人係我

水晶宮

國民生產總值:55366

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

絕對可以。
因我有個朋友,佢兩公婆都破左產(屋企人唔知),都係用(女麻)(女麻)名幫小朋友買保險,而受益人都係(女麻)(女麻)。
保單持有人︰(女麻)(女麻)
保單受保人︰小朋友
保單受益人︰(女麻)(女麻)

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

複式洋房

國民生產總值:110

agnet_agent ,

其實之前經紀同我地講過,99可以幫囝囝買,但一定會通知我地,之前受益人100%係老公,今次張單改左,50%老公,50%99囉
99非囝囝監護人,我都唔知什麼理由幫仔仔買保險

別墅

國民生產總值:726

小朋友無必要買壽險,保費是誰交?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.