在職全職

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

死人菜檔,千祈唔好幫襯

頭先諗住去買菜,見到有蕉賣,諗住買幾隻俾bb食,我問個男人(有1男1女)最少可買幾隻,我買開o個檔係可以買3隻的,有d街市賣1隻都賣,我老公同我都唔食蕉,佢唔答我跟住問:咁你想買幾多隻呀?!佢咁問即係買幾多隻都得啦,咁我咪話:要2隻,佢話: 全細界都冇2隻蕉賣啦,起碼半疏,(我之前問佢佢又唔答)我話: o個頭個檔都有啦!佢話:咁你去賣1,2隻蕉個度賣law!(語氣好寸)

原本我諗住算,跟住個女人話:虧你講得出呀!(意思係買咁少)我即刻講:咩講得出呀,痴x線

呢間野係沙田全輝中心留下(河畔區近惠康)

男爵府

Re: 死人菜檔,千祈唔好幫襯

haha~好多都係咁呀...
其實你都好難怪既....做生意既人當然唔想賣咁小啦...算啦算啦

伯爵府

係呀,現在好多都係咁架,有次有個亞婆見菜檔剛剛開左箱節瓜準備拿出來,咁亞婆就立即唔要放在舖面果d 節瓜,要揀開箱果d 節瓜,咁個菜檔老闆個亞媽立即話,"咪巢啦,呢d 同果d 有咩分別呀,你唔買就行開啦"

真係好多架,所以我都好少去街市買送lu,多數都去惠康買.

用戶要求終止服務

gianyip 寫道:
係呀,現在好多都係咁架,有次有個亞婆見菜檔剛剛開左箱節瓜準備拿出來,咁亞婆就立即唔要放在舖面果d 節瓜,要揀開箱果d 節瓜,咁個菜檔老闆個亞媽立即話,"咪巢啦,呢d 同果d 有咩分別呀,你唔買就行開啦"

真係好多架,所以我都好少去街市買送lu,多數都去惠康買.

真係衰,連阿婆都蝦,我都鍾意去超市多d,雖然貴d但買得開心同乾淨

首頁

尾頁

跳至